Glikémiás index | Egészségkalauz

Glikémiás index

Hízlalnak vagy sem a gyorsan oldódó szénhidrátok?

Hízlalnak vagy sem a gyorsan oldódó szénhidrátok?

Kenyér, glikémiás index és testsúly – mit tudunk ma többet, mint néhány éve?

Inzulinrezisztencia: így előzheti meg nagy eséllyel

Inzulinrezisztencia: így előzheti meg nagy eséllyel

Az „ezerarcú boszorkányként” is ismert inzulinrezisztencia ma már nem számít ritkaságnak, főleg a nők között. Elmondjuk, mit tehet ellene.

Gyümölcsfogyasztás cukorbetegen - ezekről jó, ha tud

Gyümölcsfogyasztás cukorbetegen - ezekről jó, ha tud

Tévhit, hogy cukorbetegként nem lehet gyümölcsöket enni, ám az igaz, hogy vannak olyanok, melyekkel nem árt vigyázni.

Kiderült, milyen fűszerek javítják a glikémiás indexet! Örülni fog, ha kedveli a mediterrán konyhát

Kiderült, milyen fűszerek javítják a glikémiás indexet! Örülni fog, ha kedveli a mediterrán konyhát

Ha kedveli a mediterrán étrendet, netán 2-es típusú cukorbeteg, ilyen fűszereket mindenképp tartson otthon.

Fogyókúrázik, vagy cukorbeteg? Így lehet lassítani a szénhidrátok felszívódását

Fogyókúrázik, vagy cukorbeteg? Így lehet lassítani a szénhidrátok felszívódását

Az, hogy egy bizonyos szénhidrát magas vagy alacsony glikémiás indexszel rendelkezik, még nem jelenti azt, hogy az adott fogás az is marad, amihez felhasználjuk. Sokat számít, hogyan készíti el!

Igaz, hogy jobb cukor helyett mézzel édesíteni?

Igaz, hogy jobb cukor helyett mézzel édesíteni?

A cukor és a méz versenyében a méz jön ki győztesen, de kalória szempontjából a cukor vezet.

Sok súlyos betegség megelőzhető, ha ismeri ezeket a mérőszámokat

Sok súlyos betegség megelőzhető, ha ismeri ezeket a mérőszámokat

A magas glikémiás indexű élelmiszerek gyorsan felszívódnak, hamar megemelik a vércukorszintet.

Felejtse el a GI-indexet: mégsem hízlal a gyorsan oldódó szénhidrát!

Felejtse el a GI-indexet: mégsem hízlal a gyorsan oldódó szénhidrát!

A súlyfelesleg kialakulásának esélye nem nagyobb magas glikémiás indexű élelmiszerek fogyasztásakor, mint az alacsony glikémiás indexű élelmiszerek esetében – állítja az Advances in Nutrition című amerikai táplálkozástudományi szaklap friss kutatása.