Hirdetés

Új gyógyszer a pikkelysömör kezelésére

#egészség
2018.09.21. Módosítva: 2018.09.21.
Hirdetés

Ezen kívül még megannyi autoimmun betegség gyógyítására is lehet használni! Megkapta a forgalom hozatali engedélyt Európában a Hulio®. Mit kell róla tudni?

Hirdetés

A Mylan N.V. és a Fujifilm Kyowa Kirin Biologics Co., Ltd. bejelentette, hogy az Európai Bizottság minden engedélyezte aHumira®-ra (adalimumab) hasonlítóHulio® nevű készítmény (termékkód: FKB327) forgalomba hozatalát. Az engedélyt megelőzte az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) Emberi Felhasználásra Szánt Gyógyszerekért Felelős Bizottsága (CHMP) pozitív véleménye, hogy a Hulio megfelel azoknak a követelményeknek, melyek által a Humira biohasonló gyógyszernek minősül.

Új gyógyszer ugyanazzal a hatóanyaggal

Az Európai Bizottság engedélye az Európai Unió mind a 28 tagállamában és az Európai Gazdasági Térség további államaiban, azaz Norvégiában, Izlandon és Lichtensteinben is érvényes.Október 16-a után tervezi forgalomba hozni a Huliót.

A Mylan elnöke, Rajiv Malik elmondta: "Nagy örömmel tölt el minket az Európai Bizottság döntése, hogy a Hulio forgalomba hozatali engedélyt kapott. Ez a Mylan negyedik terméke, melyet a komplex generikumok és a biohasonló gyógyszerek piacán értékesítünk majd, és büszkék vagyunk arra, hogy ezzel is részt vehetünk annak kialakításában."

A Mylan európai elnöke, Jacek Glinka hozzátette: "A biohasonló termékek hatalmas lehetőséget jelentenek Európában, hogy minél több betegnek elérhetővé tegyük a kiváló minőségű, értékes gyógyszereket, melyek támogatják az egészségügyi rendszerek hatékony működését az egész régióban, és ezáltal lehetővé teszik, hogy folyamatosan jó ellátást biztosíthassanak az elöregedő társadalmakban, alacsony erőforrások igénybevétele mellett.

A Huliót csak úgy, mint a Humirátot az alábbi betegségek kezelésére lehet használni

Felnőttek esetében

 • reumatoid artritisz (reumás ízületi gyulladás)
 • spondilitisz ankilopoetika (Bechterew-kór)
 • axiális spondiloartritisz radiológiailag bizonyított spondilitisz ankilopoetika nélkül
 • pszoriázisos artritisz (pszoriázisos ízületi gyulladás)
 • pszoriázis (pikkelysömör)
 • hidradenitisz szuppurativa (verejtékmirigy-gyulladás)
 • Crohn-betegség
 • kolitisz ulceróza (fekélyes vastagbélgyulladás)
 • uveitisz (a szem középső burkának gyulladásos betegsége)

Gyerekek esetében

 • poliartikuláris juvenilis idiopátiás artritisz (2 évnél idősebbekben)
 • enthesitis-asszociált artritisz (6 évnél idősebbekben)
 • plakkos pszoriázis (4 évnél idősebbekben)
 • Crohn-betegség (6 évnél idősebbekben)
 • hidradenitisz szuppurativa (12 évnél idősebbekben)
 • uveitisz (2 évnél idősebbekben)

Ez az 5 legjobb természetes immunerősítő - kattintson tovább!

Mi az adalimumab?

Az adalimumab injektálható biológiai gyógyszer, amely tumor nekrózis faktor (TNF)-gátló hatású. A TNF gyulladást okozhat az autoimmun betegségekben - például a reumatoid artritisz, a plakkos pszoriázis, a Crohn-betegség és a kolitisz ulceróza - szenvedőknél. A TNF-hez való specifikus kötődés révén az adalimumab gátolja a TNF aktivitását, ezáltal csökkentve a gyulladást és más kórtüneteket.

Forrás: EgészségKalauz
Hirdetés

FONTOS AZ EGÉSZSÉGEM

SZERETNÉK HÍREKET, TIPPEKET KAPNI!
CAPTCHA

Twoje dane osobowe służyć będą jedynie umożliwieniu kontaktu z ekspertem. Grupa Onet.pl S.A. nie przetwarza tych danych w żaden inny sposób i niezwłocznie po przesłaniu pytania do eksperta usuwa lub anonimizuje Twoje dane. Przekazanie pytania ekspertowi odbywa się przy zachowaniu zabezpieczeń wymaganych przez ustawę o ochronie danych osobowych. Przypominamy również, iż udzielona porada nie zastąpi bezpośredniej konsultacji z lekarzem lub innym odpowiednim specjalistą, w trakcie której analizowana jest dokumentacja lekarska i przeprowadzane badanie lekarskie.