Ezeket látta már?

"Nagyon elkeseredett levelek jönnek, van, aki öngyilkossággal fenyegetőzik" - a nyugdíjasok is megkapták a rezsiszámlákat

számla

A nyugdíjas egyesület elnöke arról beszélt, hogy olyan levelet is kaptak már, amiben a hajléktalanságtól félve, teljes kilátástalanságban írnak nekik.

A Magyar Villamos Művek lakossági tájékoztató kampányt indít annak érdekében, hogy segítsen az embereknek kiigazodni a számláikon – közölte a cég az ATV Híradójával.

Mostanra már mindenki megkapta a megváltozott rezsiszabályoknak megfelelő számláit, és próbálja értelmezni őket. Ennek érdekében indította el a kezdeményezést az MVM.

A Nyugdíjas Parlament elnöke, Karácsony Mihály nyilatkozott az ATV-nek, aki elmondta, hogy szükség van kormányzati támogatásra, mert másként megoldhatatlan lesz a helyzet. Azt mondta, olyan levelet is kapott, aki öngyilkosságon gondolkodik az augusztusi számlák után. Az elnök elmondta azt is, hogy a hazai nyugdíjasok közül körülbelül 1 millióan élnek 140 ezer forint alatti összegből, 650 ezren pedig egyedül is élnek.

Nagyon elkeseredett levelek jönnek, van, aki öngyilkossággal fenyegetőzik. Mások azt mondták, kimennek az utcára lakni. Nem tüntetni, mert ők nem egy tüntetéshez szokott társaság, de könnyfakasztó, amiket írnak.

A kormány és az egyesület közötti egyeztetésre a jövő héten kerül sor. Rezsiutalványt és a régi otthonok állami támogatással történő korszerűsítését szeretné az egyesület.

Nemcsak itthon, más országokban is emelkedtek az árak: az olaszoknál, a cseheknél, az angoloknál, ahol tüntetésekkel reagált a lakosság.

Ez is érdekelheti:

Ksse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben is!

Forrás: atv/EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához