Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: már látszik a hideg vége, de ezt még ki kell kibírni csütörtökön

orvosmeteorológia időjárás front ma meteogyógyász melegfront meleg

A magasban már javul a helyzet.

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a talajon még nem érezhető, de a magasban már melegedés indul. Végre kezd lezárulni a hideg levegő útja. A talajon még kevés érezhető a javuló humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzetből.

Időjárás érzékenyeknek: magasban indul meg az a melegedés, ami visszavihet a normális tavaszi időbe!

Felemásan, de javuló tendenciával változik a humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzet

Nem érvényesül fronthatás, sokat javul a csapadék és a légmozgás helyzet is. Előnyös a több órás napsütés, de a hajnali erős lehűlés, helyenkénti gyenge fagy nem kedvez az a kopásos ízületi megbetegedéseknek. Jó hír, hogy a magasban már meginduló enyhülés lassanként visszavisz bennünket a normális tavaszi időbe.

Viszont a fokozottan érzékenyek már erre a melegedési folyamatra is melegfront jellegű tünetekkel reagálhatnak. Gyakoribb lesz a fejfájás, megerősödhetnek a gyulladásos folyamatok, egyeseknél szédülés, látásromlás, fokozott fáradtság, figyelmetlenség jelentkezhet. Érdemes a napos órákat kihasználni a szervezetünk regenerálására és az immunrendszerünk erősítésére.

Szabadtéri programok

Határozottan javulnak a kültéri programok lehetőségei, és kevesebb helyen kell számítanunk elszórt záporra de a szél sem lesz túl erős. Számítani kell még viszont az erős hajnali lehűlésre. Lényegesen több lesz a napsütés, de a hőmérséklet még szokatlanul hűvösen alakul. Fontos a megfelelő réteges öltözködés.

Közlekedés, balesetveszély:

Javuló közlekedési feltételekre számíthatunk csütörtökön. Szél és csapadék csak kevés helyen zavarhatja a közlekedőket, de a fagyzugos helyeken még számíthatunk hajnali fagyra. Lassan a frontérzékenyek állapota is javulhat.

Milyen idő lesz?

Csütörtökön naposabb idő valószínű, az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből elszórtan főként a Dunántúlon és néhol északkeleten alakulhatnak ki futó záporok. Az északnyugati szelet a délnyugati és északkeleti tájak kivételével többfelé élénk lökések kísérhetik. Hajnalra foltokban pára, köd képződhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +6 C-fok között alakul, majd délutánra 12 és 17 C-fok közé melegszik a levegő.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en, Tiktok-on is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Mi a legjobb tavaszi fáradság ellen?

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához