Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: gyorsan tör ránk egy durva hidegfront vasárnap

orvosmeteorológia meteorológia időjárás fronthatás ma meteogyógyász orvosmeteo

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint drasztikus változás zajlik vasárnap, markáns tünetek léphetnek fel!

Igen gyors mozgású hidegfront okoz rendkívül megterhelő humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai hatásokat: gyorsan tör ránk a durva hidegfront.

Komoly meteogyógyászati® következmények a frontérzékenyeknek! Nézze meg a videót a részletekért!

Vasárnapra virradó éjjel észak felől egy viszonylag erős, de gyors mozgású hidegfront érkezik, napközben egyre többfelé jelentkeznek az időjárási helyzet markáns változása miatt érezhető panaszok.

Nagyon erős görcsök is lehetnek a front miatt!

Országszerte jelentős és hirtelen változásra kell készülni. Változóan felhős lesz az ég, itt-ott zápor is lehet, és a meleg őszi időszakot követően jelentős lehűlésre is készülni kell, ami majd hétfőn fog teret nyerni. Nagyon feltűnő lesz a változás az előző napokhoz képest!

A frontra érzékenyek egész nap tapasztalhatnak kellemetlen tüneteket. Görcsös eredetű fejfájás léphet fel, emellett izomgörcsök, hasi panaszok jelentkezhetnek. Ingerült, feszült lehet egész nap, akár ok nélküli is stresszesnek érezheti magát. Ha a keringési rendszer panaszaival él, vagy vérnyomásproblémával küzd, akkor önnél is rosszullét jelentkezhet, és a szívbetegek panaszai is erősödhetnek. Ők a legveszélyeztetettebb csoport, de most még az egészséges szervezetet is nagy terhelés éri!

Szabadtéri programok

A megerősödő, viharossá fokozódó szél jelentősen ront a hőérzeten, a csapadékos területeken pedig mindez tovább erősödik. A mért értékeknél több fokkal alacsonyabban alakul az érzett hőmérséklet, és ha nem öltözik a körülményeknek megfelelően, akkor fennáll a megfázás veszélye is!

Légszennyezettség

A levegő a szélnek köszönhetően tiszta marad.

Balesetveszély

A közlekedésben az erős lökésekkel kísért szél csökkenti a járművek menetstabilitását, a csapadékosabb nedvessé váló útburkolaton pedig megnövekszik a féktáv. A balesetek elkerülése érdekében tartson nagyobb követési távolságot, vezessen lassabban és körültekintőbben!

Időjárás vasárnap

Vasárnap hidegfront érkezik, melynek hatására a nyugatira, majd az északnyugatira, északira forduló szelet erős, viharos széllökések kísérhetik. A hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett csak elszórtan alakulhat ki kisebb eső, futó zápor. A csúcsértékek 16 és 27 fok között alakulhatnak, az északi-északkeleti határ mentén lehet a leghűvösebb, de a front hatására a legtöbb helyen jelentősen visszaesik a hőmérséklet.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Majd' megáll a szíve, úgy szorít a mellkasa? Pánikbetegség is okozhatja

Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

mellkasi fájdalom

Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához