Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: nem lesz könnyű a szombat, ha ízületi problémákkal küzd

ízületi gyulladás, fájdalom, cukor, szénhidrát, zsír

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint tartós panaszokat okozhat az anticiklonális helyzet: erősebb tünetek a frontérzékenyeknél jelentkezhetnek, de enyhébb formában másoknál is előfordulhatnak.

Az időjárás-érzékenyek ismét fokozatosan romló élettani helyzettel számolhatnak a novemberi anticiklonális helyzet erősödő tüneteket okozhat! Ha ön is fejfájást, nyűgösséget, alvásproblémákat tapasztal, ön is érintett lehet.

Nincs front, csendes az idő, mégis komoly panaszai vannak? Nézze meg a meteogyógyász® mai videóját:

Fronthatás szombaton

Szombaton nem érkezik front, a reggeli órákban újfent nagyrészt nyirkos, párás lesz a levegő, fényhiányra is panaszkodhatunk. A nyugodt idő ellenére jelentkezhetnek humánmeteorológiai® panaszok. A reggeli kiterjedt ködfoltok esetenként egész nap megmaradhatnak, ráadásul amikor végre kisüthetne a nap, újabb felhők érkeznek.

Amennyiben kopásos vagy gyulladásos jellegű ízületi bántalmakban szenved, ismét egyre fokozódó tünetekkel számoljon, különösen a reggeli órákban panaszkodhat végtagfájdalmakra. Azonban, ha a tartósan ködös vidéken él, akkor napközben sem számíthat arra, hogy lényegesen javul a helyzete. A nyirkosság miatt a komfortérzete is alacsonyabb lehet, különösen az előző, tavaszias hangulatú és hőmérsékletű napok után.

A fényhiány miatt levertebb, fásultabb is lehet a megszokottnál, illetve indokolatlan álmosság érzet is jelentkezhet. Amennyiben napos tájakon él, használja ki a jó időt, mert a következő napokban is csak kevés napsütésben bízhat. A lehangoltság ellen tudatosan is küzdhet: színes ruhák, vidám zene javíthat a hangulatán. Az immunrendszer meggyengült, sok vitamin, illetve friss zöldségek és gyümölcsök fogyasztása ajánlott az egész őszi-téli időszakban!

Szabadtéri tevékenységek

Reggel kifejezetten hideg lesz, ajánlott a vastagabb, réteges öltözet, sapka, esetleg sál. Napközben a napos tájakon sokat javul hő- és komfortérzet, azonban a tartósan nyirkos vidékeken ekkor is kellemetlen lehet a kint tartózkodás.

Ez is érdekelheti:

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: Getty
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához