Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: vasárnap estétől újabb tüneteket hoz egy front

fejfájás, orvosmeteorológia, migrén, front

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint az estig tapasztalt tünetek helyett estétől már másféle panaszok erősödése lesz jellemző!

A magyar emberek közel fele esetében jelentkeznek különféle fejfájásos panaszok, ami mögött különböző kiváltó okok húzódnak meg. Ezek jó része marad megoldatlan, vagy csak részben megoldott.

Ezért fájhat a feje! Fejfájósok számára ismertet nagyon fontos dolgokat a meteogyógyász®

{ Figyelem Szerkesztők! Meteo Klinika URL:

https://youtu.be/SYezLfzBiB0 }

Vasárnap estig nem érkezik légköri front, azonban melegfronti tünetek és vérnyomáspanaszok is jelentkezhetnek

A nagy napi hőingás szintén megterhelő lehet! Eleinte naposabb idő lesz, de napközben nyugat felől növekszik, vastagszik a felhőzet, és egyre többfelé a szél is megélénkül. Reggel hűvösebb lesz, de délután már kellemes hőmérsékletek jellemzők, nagy lesz tehát a napi hőingás.

Ha a melegfrontra fokozottan érzékenyek körébe tartozik, akkor most is migrént, fejfájást is tapasztalhat. Azokon a helyeken, ahol hidegebb a hajnal, a kopásos jellegű ízületi bántalmakkal élőknek felerősödhetnek a tüneteik. Reggel érdemes könnyedén, tehermentesen átmozgatni a sajgó testrészeket.

Napközben aztán gyorsan szűnnek a panaszok, gyors melegedés várható. Ezzel együtt viszont a vérnyomás- és keringési panaszok fokozódhatnak kissé, ezért amennyiben érintett, akkor ebben az időszakban lehetőleg próbálja kerülni a nagyobb megerőltetéseket.

Estétől egy közelgő hidegfront okozza majd a tüneteket.

Pollenjelentés:

Az allergiahelyzet tovább romlik, és ismét egyre többfelé akár intenzívebb tüneteket okozó mennyiségben lesz jelen nyírfa és a platán virágpora is. Ezen kívül továbbra is a tölgy okozhatja a legtöbb panaszt, ezért amennyiben ezekre allergiás, akkor orrfolyást, tüsszögést tapasztalhat, illetve a szeme is viszkethet, könnyezhet.

Vasárnapi időjárás

Vasárnap keleten napos-gomolyfelhős időre van kilátás, miközben nyugat felől egyre erősebben megnövekszik a felhőzet. Eleinte keleten elszórtan lehetnek záporok, majd délutántól a Dunántúlon több helyen várható zápor, zivatar. A Dunántúl északi és nyugati felén feltámadhat a szél, másutt mérsékelt marad. Délutánra 17-22 C-fokig melegszik a levegő.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Tenziós fejfájás vagy migrén? Ekkor forduljon orvoshoz

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#tenziós fejfájás

Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához