Ízérzési zavar
Máshogy érzi az ételek ízét? Nem csak a Covid okozhatja!
Főleg a Covid kapcsán kerül szóba, ám sok más probléma is okozhatja azt, ha már nem tudja élvezni kedvenc ételei ízét.

Kevesebb só - rosszabb ízű ételek?
Rosszabb ízt sugall a fogyasztóknak a csökkentett sótartalom? A Deakin Egyetem kutatói szerint az élelmiszerek címkéjén feltüntetett "csökkentett sótartalom" sok fogyasztóban azt a képzetet kelti, hogy a termék kevésbé ízletes.
Legnépszerűbb
-
Fertőző betegségek
Máshogy érzi az ételek ízét? Nem csak a Covid okozhatja!
Főleg a Covid kapcsán kerül szóba, ám sok más probléma is okozhatja azt, ha már nem tudja élvezni kedvenc ételei ízét.
-
Egészségkalauz/Életmódorvoslás/Dietetika
Nincs rosszabb a langyos kávénál...
Miért olyan rossz ízű a langyos kávé? "Elhűlt a kávém." Vajon létezik ennél lehangolóbb felismerés egy kávéivó számára? Ha belegondolunk, furcsa, hogy a forró kávé és a jeges kávé is finom, de a kettő közötti hőmérséklet a senki által sem kedvelt keserűséget eredményezi. Persze a nagy kávésok a szobahőmérsékletű kávét is elviselik, mert nem tudnak meglenni a feketeleves nélkül. Mégis, miért ilyen rossz az íze?