Ezeket látta már?

Kézremegés, bizonytalan tünetek

Kérdés: Tisztelt Doktor Úr!

Huszonéves lány vagyok, egy igen kellemetlen problémával fordulok önhöz. Először júniusban vettem észre, hogy egy rendezvényen leves evés közben remegni kezd a kezem. Ezt barátom is észrevette és szóvá tette. Nagyon kellemetlen volt. Szinte kiborítottam a kanálból a tartalmat, mire a számhoz értem vele.

Utána egy hónapig nem volt semmi probléma. Vasárnapi ebédre voltunk hivatalosak párommal, ahol levesevés közben újra előfordult a kézremegés. Iszonyatosan ciki volt, 3kanál után abba is hagytam az étkezést. Utána nem is nagyon jártam társasági étkezésekre.

Új munkahelyre kerültem, ahol mindenki közösen étkezik. Már nem tudok mit kitalálni, hogy miért nem eszek főtt ételt. Diétára hivatkoztam(almát, ivójoghurtot stb eszek).

Rizst már abszolút nem merek enni. Ha egyedül eszem, akkor általában nem jön elő, mert nem félek attól, hogy mikor kezd el remegni újból.

Várom mielőbbi válaszát, mert ez nem állapot!!

Üdvözlettel:

Válasz:

A levelében említett kézremegésnek természetesen számos oka lehet.

A leírtak alapján könnyen elképzelhető, hogy stressz okozza, vagy olyan életmód-, élethelyzetbeli változás történt Önnél, ami ezt kiváltotta, provokálta (munkahely, párkapcsolat, stb.)

Elképzelhető azonban az is, hogy ez valamely egyéb betegség kísérő tünete, bár ez kevésbé valószínű (belbetegség, mozgásszervi, esetleg idegrendszeri betegség).

Mivel levelében magán a kézremegés tényén kívül egyéb tünetet nem tüntetett fel, így csak a következőket tudjuk javasolni:

keresse fel háziorvosát, csináltasson egy laborvizsgálatot, ebből már bizonyos dolgok kizárhatóak. A továbbiakat belgyógyász, ill. neurológus szakorvos tudja diagnosztizálni, attól függően, hogy milyen egyéb tünetei jelentkeztek még.

Esetleg nem szed gyógyszert, fogamzásgátlót, gyógyhatású terméket, fogyasztószert?

Jó egészséget kívánunk,

tisztelettel:

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához