Ezeket látta már?

Hirdetés

Ha fáradt, tesztelje magát: lehet, hogy vashiánya van (x)

mf egkal pr2 2404

Napjainkban egyre többen küzdünk a rohanó életmód és az egészségtelen táplálkozás következményeivel. Sok esetben ennek tudjuk be azt is, ha állandóan fáradtak, kimerültek vagyunk, nehezen koncentrálunk. Pedig a múlni nem akaró fáradtság a vashiány tünete is lehet.

Gyakran későn derül ki, mi a gond

A vashiány, amelynek legsúlyosabb következménye a vashiányos vérszegénység, világszerte több mint egymilliárd embert érint. Ez megelőzhető lenne, ha időben felismernénk és kezelnénk a problémát. Az azonosítást azonban nehezíti, hogy a tünetek sokszínűek és fokozatosan alakulnak ki, így könnyen rejtve maradnak. Gyakran észre sem vesszük, vagy nem a vashiánynak tulajdonítjuk, hogy fáj a fejünk, sápadtak vagyunk, szédülünk, vagy hogy rossz a közérzetünk.

Létfontosságú nyomelem a vas

A vas nélkülözhetetlen a szervezetünk számára, hiszen anélkül elképzelhetetlen az élet. Ha nincs elegendő vas a szervezetünkben, akkor például nem termelődik megfelelő mennyiségű és minőségű hemoglobin, ami a vörösvértestek fontos alkotóeleme. Ez pedig zavart okozhat az egész testünk működésében.

Legyen szemünk az intő jelekre!

A vashiány jelei gyakran nem érik el az ingerküszöbünket, hiszen sokan csak apróbb bosszúságnak véljük például a kimerültséget, koncentrációzavart, fejfájást vagy hajhullást. Pedig ezek mind arra figyelmeztetnek bennünket, hogy kezdenek kimerülni a vaskészleteink. Fontos megérteni, hogy a panaszok általában nem hirtelen, nagy intenzitással jelentkeznek, hanem fokozatosan alakulnak ki, így talán észre sem vesszük, hogy valamilyen egészségi problémánk van. Ebben közrejátszanak a vashiánnyal kapcsolatos tévhitek is. Ezek között az egyik leggyakoribb, hogy ez az állapot csak a nőket érinti. Való igaz, hogy ritkábban, de a férfiaknál is előfordulhat vashiány: elég hozzá egy folyamatosan vérezgető aranyér, nem diagnosztizált ételintolerancia vagy autoimmun betegség, de okozhatja az is, ha az étrendünk vasszegény, vagy ha megerőltető fizikai tevékenységet végzünk, például versenyszerűen sportolunk.

Gyógyszeres vaspótlás: ilyenkor van rá szükség

Az állandó, ólmos fáradtság, fejfájás, kimerültség, hajhullás, körömtöredezés, illetve a heves szívdobogás, a légszomj, a sápadtság mind-mind jelezhetnek vashiányt. Tüneteket mutató vashiánynál már nem elég, ha vasban gazdagabban táplálkozunk, mindenképpen gyógyszeres vaspótlásra van szükség. Ha bizonytalanok vagyunk, töltsük ki az itt található tünetellenőrző tesztet, és forduljunk orvoshoz! A vashiány megléte egyszerű laborvizsgálattal igazolható.

Maltofer rágótabletta és szirup: hatásos és biztonságos vaspótlók

Ahogy a vashiány kialakulása is hosszú folyamat, úgy a kimerült vasraktárak feltöltése sem megy egyik napról a másikra. Ezért hasznos, ha olyan gyógyszerformát választunk, amellyel a saját ízlésünkre hangolhatjuk a vaspótlást. Ebben segít a Maltofer szirup, amely a Maltofer rágótabletta mellett már vény nélkül kapható.

A szirupot a saját ízlésünk szerint, gyümölcslébe vagy tejbe keverve is bevehetjük: ezzel nemcsak az emésztőrendszeri mellékhatások, hanem a fogak elszíneződése is mérsékelhető. Sem a Maltofer szirup, sem a Maltofer rágótabletta nem lép reakcióba a gyakoribb étel- és italösszetevőkkel, gyógyszerekkel, sőt, étkezéssel egy időben bevéve jobban is hasznosul. Mindkettő magas vastartalmú, klinikailag igazolt hatású vaspótló. Véletlen túladagolásuk sem jár veszéllyel, mert szabályozottan, a vashiány mértékétől függően szívódik fel belőlük a vas, a felesleg pedig kiürül.

kockazatokrol22
Forrás: Phytotec Hungária Bt.
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához