Ezeket látta már?

Leszakadt a 8 éves alatt a hinta, ami ezután történt, az minden család rémálma

leszakadt hinta, gyerek, fejsérülés, felépülés

A vakcianinfós orvosoknak visszajelzett a nagymama, akinek a 8 éves unokája alatt leszakadt a hinta.

Tisztelt Doktornők, Doktor urak! Április elején fordultam Önökhöz kétségbe esve. Kisunokám hintázás közben súlyos fejsérülést szenvedett.

A lehetséges felépüléséről kérdeztem. Nagy megkönnyebbüléssel jelentkezem most.. Elnézést kérek előre, ha túl részletezem. Műtét utáni első hét második felében már levették a lélegeztetőgépről. Utána elkezdődött a gyomorszondás táplálás. A második héten már pépes dolgokkal próbálkoztak, és a fecskendőből való itatás is elkezdődött. Akkor már értette, amit mondtak neki, de beszélni még nem tudott. Mivel a koponya bal félteke volt érintve, a jobb oldal- kéz, láb nem működött. Műtét után két héttel ,amikor már kiszedték a varratokat, az intenzív osztályról átszállították a Bethesda rehabilitációs osztályára.

Ott azonnal elkezdték a különböző foglalkozásokat, naponta több egészségügyi dolgozó foglalkozott vele: gyógytornász, logopédus, pszichológus ,értelmi szintjét is állandóan tesztelték. Napról-napra látványos volt a feljődés. Hamarosan jó lett a nyelési teszt-kezdhetett szilárdat enni ,elkezdett beszélni, és már számolni tudta hány fecskendőnyi vizet adnak egyszerre neki. Utána a jobb kéz működése is szépen beindult-a gyógybűvészek is nagyon sokat segítettek ebben különböző gyerekeknek szánt trükkökkel, ami a kéz motorikáját erősítette.

A kis póni lovacskák látogatása is nagyon jót tett, nemcsak a gyermeki léleknek, hanem mindkét kéz használatára is ösztökélte - simogatni lehetett a lovacskákat. Egyre több időt tudott ülve tölteni. Először kocsiba, majd május második felében kerekesszékbe ültették-ezt örömmel használta, mert már volt annyi ereje, hogy egyedül irányította. Közben kisasztalt is kapott a kórházi szobába-amelyhez a kerekesszéket be lehetett tolni, és rajzolni kezdtek. Gyorsan talpra is állították. Az intenzív foglalkozásokkal és a robot segítségével ,amely a talpraállás után a járást indította be hamarosan járókerettel járni kezdett. Május végén már elvették a járókeretet, jött egy hétig a háromlábú bot, és utána már bot nélkül kellett próbálkoznia.

Június első hétvégéjén végleg hazaengedték a Bethesdából. Hatalmas hálával tartozunk az idegsebészeknek, az intenzív osztályosoknak ,és a rehabilitációs osztályon mindenkinek ezért a hihetetlenül gyors, és szinte teljes felépülésért. A" finomítás " már otthonról folytatódik. És-már az iskolájába is bement egy-két órára, ahol ő is kézműveskedett!

Hálásak vagyunk a beszámolóért és nagyon örülünk a jó híreknek!

Forrás: Vakcinainfó - Az orvos válaszol
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához