Segíthetnek-e a gyógynövények, ha felfázott?

#élethossz
2016.10.25. Módosítva: 2016.10.25.

Bár a felfázás mindkét nemet érintheti, a női nemi szervek és a húgyutak sérülékenyebb rendszert alkotnak, mint a férfiaké, így ez a betegség a hölgyeket nagyobb számban érinti. Ez egészen pontosan azt jelenti, hogy a nők több mint 50%-a élete során találkozik ezzel a kellemetlen kórral.

Arra mindenképpen figyelmet kell fordítani, hogy a felfázást ne vegyük félvállról. Ha ugyanis nem foglalkozunk a tünetekkel, akkor a fertőzés könnyen terjedhet, és vesemedence-, illetve vesegyulladáshoz vezethet, amelyek igen fájdalmas és komoly betegségek. A kezelést minden esetben bízzuk szakemberre, mert a félrekezelt felfázás is elfajulhat.

A felfázás egy gyulladásos folyamat a szervezetben, amely jellemzően a húgyutakat és a húgyhólyagot érinti, mértékétől függően beszélhetünk alsó vagy felső húgyúti fertőzésről, ahol az alsó kisebb kiterjedésű területet fed le.

A gyakori vizeletürítés csípő vagy égő érzéssel, a vizelés végén pedig görcsös alhasi fájdalommal járhat. Ilyen esetben mindig bakteriális hólyaggyulladás alakul ki - szerencsés esetben az orvoshoz jutásig bő folyadékfogyasztással a tünetek csökkenthetők-, de minden esetben mérlegelendő az antibiotikum terápia.

Amennyiben a tünetek csökkenése miatt esetleg nem fordulnak orvoshoz a betegek, a baktérium tartósan megtelepedhet a hólyagban, és visszatérő hólyaggyulladásokat hozhat létre.

A már jelenlevő baktérium minden alhasi vérbőséget okozó hatásra szaporodni kezd, így gyorsan kialakuló, kellemetlen panaszok jelentkeznek. A hideghatás, forró fürdő, szex, hastánc, nagyon csípős fűszeres ételek (vizeletben kiválasztódva) fellobbanthatják a hólyaggyulladást. Gyakori panasz a sűrű vizelési inger, a csípő, esetleg véres vizelet, amely nyálkahártya sérülésre utalhat. A lázas állapot minden esetben szövődményt jelez, vesemedence-gyulladás pedig akár egy- két napon belül kialakulhat.

A bő folyadékfogyasztás, a réteges öltözködés, az extrém hideg kerülése, higiénés szabályok betartása javíthatja esélyeinket a kórokozókkal szemben. Enyhébb felfázásos tüneteket kezelhetünk gyógynövény-készítményekkel, teával, bő folyadékkal, de ha egy nap alatt nem tapasztalunk javulást, szakorvosi segítség szükséges.

Az orvos által javasolt antibiotikum terápia támogatható gyógynövények kombinációját tartalmazó készítményekkel, mint például a háromféle gyógynövényt tartalmazó Canephron® tabletta alkalmazásával.

A Canephron® bevont tabletta hatékony és jól tolerálható hagyományos, gyógynövény hatóanyagú gyógyszerkészítmény, amelyben három gyógynövény (kis ezerjófű, lestyán, rozmaring) biztosítja az összetett hatást támogató és kiegészítő terápia részeként a vese és a húgyutak gyulladásos megbetegedéseinek enyhe eseteiben. A vény nélkül kapható készítmény vesehomok képződésének megelőzésére is alkalmazható.

A Canephron® bevont tabletta segíthet a vese és a húgyutak gyulladásos megbetegedéseinek enyhe eseteiben!

Hirdetés

Schwabe Hungary Kft.

1117 Budapest, Fehérvári út 50-52. 4.emelet

+36-1-431-89-34, info@schwabe.hu

S-063-Canephron-pr cikk-2016-sept

Hagyományos növényi gyógyszer. A javallatokra való alkalmazása a régóta fennálló használaton alapul.

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Forrás: EgészségKalauz