Tartósítás
Paradicsom befőzés: így tehet el télire finom paradicsomlevet és aszalt paradicsomot
A paradicsom tartósítása a kezdők számára is egyszerűen elsajátítható, ugyanakkor az otthoni befőzésben tapasztaltabbaknak is érdemes időt szánni rá – különösen, ha a friss termés a saját kertből, egyszerre nagy mennyiségben áll rendelkezésre.
Befőzés, otthoni tartósítás - erre figyelmeztet a Nébih
A Nébih szakemberei összegyűjtötték a befőzéssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.
Hogyan adagoljuk a nátrium-benzoátot a lekvárokhoz, befőttekhez? Gyógyszerész mondja el
Átmentené a nyár ízeit télre? Készítsen lekvárokat, dzsemeket, befőttet! Gyógyszerészünk a tartósításhoz ad tanácsokat, vagyis patikamérlegen a nátrium-benzoát.
Aszalás, szárítás: tartósítani cukor és adalékanyag nélkül is lehet. Elmondjuk, hogyan
Nem muszáj egészségtelennek lenniük azt aszalt és a szárított ételeknek.
Gombos Edina: rafinált ecetes trükkel tartja sokáig frissen a gyümölcsöket
Amrikában már trendi a módszer - Edina most lépésről lépésre videóban mutatta meg az eljárást magyar követőinek.