Ezeket látta már?

Segítségnyújtás Ukrajna

A Pfizer oroszországi leányvállalatának nyereségével segíti Ukrajnát

Pfizer, Oroszország, segítségnyújtás Ukrajna, háború

A Pfizer is csatlakozott azokhoz a cégekhez, akik korlátozták vagy megszakították kapcsolataikat Oroszországgal.

A Pfizer oroszországi leányvállalatának teljes nyereségét az ukrajnai segélyezésekre fordítja, és csak humanitárius célú gyógyszerellátást biztosít Oroszországnak. A cég ezzel csatlakozott azokhoz a multinacionális cégekhez, amelyek az ukrajnai invázió miatt korlátozták vagy megszakították gazdasági kapcsolataikat Oroszországgal - írja a Forbes.

"Az Oroszországból származó nyereség minden egyes dollárja Ukrajnát és népét erősíti", hogy megvédjék magukat egy indokolatlan támadástól" - olvasható a Pfizer közleményében.

A Pfizer a továbbiakban nem indít klinikai vizsgálatokat Oroszországban, illetve nem toboroznak új betegeket a már meglévő kutatásokhoz sem. A cég a gyártáshoz kötődő beruházásait is leállítja.

Az ukrajnai invázió miatt több tucat nemzetközi cég határolódott el Oroszországtól. Sokan, köztük az energiaipari óriás Shell és az Uniqlo divatáruházlánc, megváltoztatták a korábbi döntésüket, és csatlakoztak az országból kivonulókhoz. Az orosz ügyészek állítólag figyelmeztetéseket küldtek az Oroszországban működő nyugati vállalatoknak, és azzal fenyegetőztek, hogy lefoglalják a kivonulók vagyonát, és letartóztatják a kormányt bíráló vállalati vezetőket.

Újabb covid járványhullám indulhat el a menekültek miatt? Nem értenek egyet a magyar szakértők - olvasson tovább!

Forrás: www.forbes.com