A befőzés sikeressége az üvegek megfelelő sterilizálásától függ. Ráadásul a biztonságos tartósítás fontos az olyan veszélyes baktériumok miatt is fontos, mint a Clostridium botulinum.
A paradicsom tartósítása a kezdők számára is egyszerűen elsajátítható, ugyanakkor az otthoni befőzésben tapasztaltabbaknak is érdemes időt szánni rá – különösen, ha a friss termés a saját kertből, egyszerre nagy mennyiségben áll rendelkezésre.
A Nébih szakemberei összegyűjtötték a befőzéssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.
Dunsztja sincs arról, mi az a dunsztolás? Itt most elolvashatja a legfontosabb trükköket és tudnivalókat!
A paradicsomszezon közepén érdemes néhány üveggel eltenni télire. Ha el akarjuk kerülni az időigényes passzírozást, ez a módszer segíthet.
Tombol a paradicsomszezon, ami nem csak azoknak kedvez akiknek saját veteményesük, konyhakertjük van. Összeszedtünk 8 változatos paradicsomos receptet, amelyekkel a nyári napsütést akár télire is elraktározhatjuk.