Ezeket látta már?

Allergia: immunterápiás injekció helyett cseppekkel, tablettákkal is kezelhető

 parlagfű, allergia, tünetei, pollenszezon, tüsszögés, pollenallergia

A pollen vagy poratka által kiváltott szénanátha-szerű allergiát hatásosan lehet immunterápiás tablettákkal, cseppekkel is kezelni.

A kutatók szerint ez az allergia terápia vonzó alternatívát nyújt az immunterápiás injekció helyett a gyerekek számára. Az allergia által okozott szénanátha-szerű tüneteket általában antihisztaminokkal és kortikoszteroidokkal enyhítik. Amennyiben ezek a kezelések hatástalannak bizonyulnak, az orvos immunterápiás deszenzibilizáló, azaz elérzéktelenítési kezelést javasolhat.

Az immunterápiát hagyományos módon injekcióval végzik, de az allergéneket most már tabletták, vagy cseppek formájában is a szervezetbe lehet juttatni. A vizsgálatok egyértelműen kimutatták, hogy az új immunterápiás módszer segítségével az allergiás orrnyálkahártya-gyulladás tünetei jelentős mértékben csökkentek, ráadásul ennek az allergiás terápiának kevés mellékhatása van.

5 tipp, hogyan enyhítheti házilag az allergia tüneteit - olvasson tovább!

Suzana Radulovic, a londoni St. Thomas kórház allergiás kutatórészlegének munkatársa szerint az ilyen immunterápiás eljárás vonzó alternatívát nyújthat a gyerekek részére az injekció helyett. "Bizodalomra ad okot, hogy a gyerekek esetében is a felnőttekéhez hasonló hatásfokkal működik a kezelés." - mondja Radulovic.

Forrás: Medipress