Ezeket látta már?

Hirdetés

Allergiás? Ez a „titkos fegyver” segíthet! (x)

shutterstock 639861148

A klímaváltozás miatt évről évre növekszik a pollenkoncentráció, illetve a pollenszezon is hosszabbra nyúlik. Ha érzékenyek vagyunk, a pollenek egészen az ősz közepéig kínozhatnak bennünket. Az allergiás panaszok ellen azonban védelmet nyújthat az egysejtűek „titkos fegyvere".

Évről évre több az allergiás

Szinte már megszokott, hogy évről évre hamarabb indul a pollenszezon, ami egyre hosszabban eltart. Az allergiások száma is folyamatosan növekszik: hazánkban az emberek 20-25 százaléka küzd szezonális allergiával, ami főként a légúti panaszokat jelenti. Aki allergiás, tudja, mennyire kellemetlen folyton tüsszögni és orrot fújni. A pollenallergia ellen nehéz védekezni, hiszen a nyári időszakban mindenki a szabadba vágyik. A növények beporzását többek között a szél végzi, ezért a pollenek mindenhová, így a szervezetünkbe is eljutnak. A szakemberek azt tanácsolják, hogy az allergiás időszakban maradjunk minél többet otthon. Amikor a panaszokat okozó növény virágzik, tartózkodjunk inkább bent, de ha mégis kimozdulnánk, tartsunk be néhány egyszerű szabályt.

Néhány egyszerű trükk sokat segíthet

Nyáron szeretjük sarkig tárni az ablakokat, ám ha allergiásak vagyunk, akkor csak késő este vagy kora hajnalban szellőztessünk, mert ezekben az órákban kevesebb a pollen a levegőben. Ha tehetjük, mindennap mossunk hajat, és ha hazaérünk, azonnal vegyük le az utcai cipőnket és a ruhánkat, mert így sok pollentől szabadulhatunk meg. A cipőt rakjuk zárt szekrénybe, a ruhánkat pedig amint tudjuk, mossuk ki. Mossunk minél gyakrabban kezet, az utcán hordjunk maszkot, és otthon kevesebbet porszívózzunk, mivel a porszívó nagyon felkavarja a levegőt.

Mindezen óvintézkedéseken túl használhatjuk az egysejtűek fegyverét, az ectoint is.

Így véd az egysejtűek „titkos fegyvere”

Az ectoin egy olyan különleges molekula, amelyet csak néhány évtizede fedeztek fel a tudósok. Arra voltak kíváncsiak, hogy mi lehet az oka annak, hogy bizonyos élőlények képesek túlélni a dermesztő hideget és a sivatagi forróságot egyaránt. Kiderítették, hogy ezeket az egysejtűeket egy speciális molekula, az ectoin védi. Az ectoin megköti a vizet, ezáltal védőburkot képez és óvja a sejtfelszínt a kiszáradástól, illetve sérülés esetén részt vesz a sejtregenerációban. Ez a „titkos fegyver” lett a Reventil orrspray és a Reventil tengervizes orröblítő fő összetevője.

A Reventil orrspray-ben található ectoin védőburokkal vonja be az orrnyálkahártyát, ezáltal mérsékli a kellemetlen tüneteket, véd a kiszáradástól és csökkenti az orrnyálkahártya gyulladását. Használata nem okoz függőséget. A Reventil tengervizes orröblítő gyengéden átmossa az orrjáratokat, eltávolítja az allergéneket, ectoin összetevője pedig ápolja és regenerálja a nyálkahártyát. Egyik terméket sem kell orvossal felíratni, recept nélkül kaphatók a patikában, és mindegyik tartósítószer-mentes.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Forrás: Phytotec Hungária