Ezeket látta már?

Hirdetés

Allergiás? Segíthet az egysejtűek „titkos fegyvere” (x)

A klímaváltozás miatt évről évre növekszik a pollenkoncentráció, illetve a pollenszezon is hosszabbra nyúlik, éppen ezért egyre több ember szenved a szénanátha kellemetlen tüneteitől. Allergiás panaszok esetén segítségünkre lehet az egysejtűek „titkos fegyvere”…

Évről évre nő az allergiások száma

Egyre megszokottabbá válik, hogy a pollenszezon évről évre korábban indul és egyre hosszabbra nyúlik. Emellett az allergiások száma is folyamatosan növekszik: hazánkban az emberek 20-25 százaléka küzd szezonális allergiával, amely leginkább felső légúti panaszokat okoz. Aki allergiás, tudja, mennyire kellemetlen folyton tüsszögni és orrot fújni, ráadásul a pollenallergia ellen nehéz védekezni, hiszen a nyári hónapokban mindenki a szabadba vágyik. A szakemberek azt tanácsolják, hogy az allergiás időszakban maradjunk minél többet otthon. Amikor a számunkra kellemetlen panaszokat okozó növény virágzik, tartózkodjunk inkább zárt térben, ám ha muszáj kimozdulnunk, mindenképpen tartsunk be néhány egyszerű szabályt.

Néhány apró trükk sokat segíthet

Nyáron szeretjük sarkig tárni az ablakokat. Ha allergiások vagyunk, akkor csak késő este vagy kora hajnalban szellőztessünk, mert ezekben az órákban kevesebb a pollen a levegőben. Ha tehetjük, mindennap mossunk hajat, és hazaérve azonnal vegyük le az utcai cipőnket és a ruhánkat, mert ezáltal sok pollentől szabadulhatunk meg. A cipőt rakjuk zárt szekrénybe, a ruhánkat pedig mossuk ki, amint tudjuk. Mossunk minél gyakrabban kezet, az utcán hordjunk maszkot, és kevesebbet porszívózzunk, mivel a porszívó nagyon felkavarja a levegőt. Emellett nem árt, ha a panaszaink enyhítésére „bevetjük” az egysejtűek „titkos fegyverét”.

Így véd az egysejtűek „titkos fegyvere”

Az ectoin egy olyan különleges molekula, amelyet csak néhány évtizede fedeztek fel a tudósok. Arra voltak kíváncsiak, mi lehet az oka annak, hogy bizonyos egysejtűek a dermesztő hideget és a sivatagi forróságot egyaránt képesek túlélni. Kiderítették, hogy a vizsgált egysejtűeket ez a bizonyos ectoin védi. Az ectoin „ereje” pedig abban rejlik, hogy megköti a vizet, ezáltal védőburkot képez, és óvja a sejtfelszínt a kiszáradástól, illetve sérülés esetén részt vesz a sejtregenerációban. Ez a „titkos fegyver” lett a Reventil orrspray fő összetevője.

A Reventil orrspray mérsékli a kellemetlen orrtüneteket, véd a kiszáradástól és csökkenti az orrnyálkahártya gyulladását. Ez a patikaszer 4 az 1-ben hatású eszköz, amely jelentősen mérsékeli az orrdugulást, az orrfolyást, az arc- és fejfájást, a szaglás- és ízérzékelés zavarát. Nem tartalmaz tartósítószert, nem okoz hozzászokást, és gyerekek is használhatják.

kockazatokrol
Forrás: Phytotec Hungária
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához