A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk.

ELFOGADOM
Hirdetés

Erre allergiásak a legtöbben hazánkban: elkezdődött a nyírfa virágzása

#nyírfapollen #nyírfa #allergia #virágzás
2019.04.03.

Az elmúlt évek alatt jelentősen megemelkedett a nyírfapollen allergiások száma, és a klímaváltozás miatt köztük sokan még erősebb tünetekkel küzdenek.

Hirdetés

Elkezdődött a nyírfa virágzása, a parlagfű után ennek pollenjére érzékenyek a legtöbben Magyarországon - közölte Páldy Anna, az Országos Közegészségügyi Intézet szaktanácsadója.

A nyírfa virágzás két-három hétig tart

Minden allergiás érzi a klímaváltozás kedvezőtlen hatásait: a hirtelen belobbanó allergiás tüneteket és az egyre hosszabb allergiaszezont, ám a nyírfapollen allergiások esetében ez fokozottan igaz. Évekkel ezelőtt még jól megfigyelhető volt, ahogyan sorra jelentek meg először a mogyoró-, az éger-, majd a fűz- és a nyírfapollenre allergiások a rendelőben - mondta dr. Balogh Katalin főorvosnő.

Jelenleg uniós program keretében a nyír virágzásának szezonális előrejelzésén dolgoznak, hogy az érintettek időben értesülhessenek róla. Az allergiásoknak mindig javasolt figyelni az előrejelzéseket, hogy időben el tudják kezdeni a gyógyszerek szedését.

A nyírfapollen allergia leküzdéséről ide kattintva tudhat meg többet!

Forrás: MTI
Hirdetés

FONTOS AZ EGÉSZSÉGEM

SZERETNÉK HÍREKET, TIPPEKET KAPNI!
CAPTCHA

Twoje dane osobowe służyć będą jedynie umożliwieniu kontaktu z ekspertem. Grupa Onet.pl S.A. nie przetwarza tych danych w żaden inny sposób i niezwłocznie po przesłaniu pytania do eksperta usuwa lub anonimizuje Twoje dane. Przekazanie pytania ekspertowi odbywa się przy zachowaniu zabezpieczeń wymaganych przez ustawę o ochronie danych osobowych. Przypominamy również, iż udzielona porada nie zastąpi bezpośredniej konsultacji z lekarzem lub innym odpowiednim specjalistą, w trakcie której analizowana jest dokumentacja lekarska i przeprowadzane badanie lekarskie.