Ezeket látta már?

Cukorbeteg rokonomnak bevérzett a szeme, menjünk szemészetre? Az orvos válaszol

szem, vérzés, cukorbetegség, copd

Bevérzett, megduzzadt a szeme, mikor reggel felkelt. Nem érte ütés, nem okoz látásproblémát.

A Vakcinainfós orvosokhoz az alábbi kérdés érkezett:

"Kedves Orvosok! Közeli rokonomnak bevérzett/megduzzadt a szeme, mikor reggel felkelt. Minket most értesített. Nem érte ütés, nem okoz látásproblémát. 71 éves nő, 2-es típusú inzulinos cukorbeteg, magas vérnyomás betegsége van, COPD-je és reumája. Ezekre több, mint 10 féle gyógyszert is szed. Abban kérném a segítségüket, hogy indokolt-e ezzel szemészeti ügyeletre menni? Teszek fel képet, amint kiengedik a posztot. Köszönöm szépen a segítséget."

Az orvos válasza:

"kedves kérdező, amennyiben valóban nincs látásromlás és nem érte ütés a szemet, nem sürgős a vizsgálat, a vér valójában nem a szemből hanem a kötőhártya ereiből származik és a kötőhártya alatti teret tölti ki. C-vitamin vagy Rutascorbin szedését és bő folyadékfogyasztást javasolnék, látásromlás vagy szemzárási képtelenség esetén szemészet felkeresését. a fennálló cukorbetegség miatt legalább évente pupillatágítàsban végzett szemészeti szakvizsgálat szükséges."

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Ez a prediabétesz 7 tünete, az alvászavar az egyik

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

inzulinrezisztencia

Forrás: Vakcinainfó
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához