Ezeket látta már?

Fésülhetetlen haj szindróma: ennek a kisfiúnak különleges hajszálai vannak

fésületlen haj szindróma, haj, gyerek, száraz haj

A totyogós Lochlannál fésülhetetlen haj szindrómát diagnosztizáltak.

Amikor Katelyn Samples második fia, Lochlan megszületett, koromfekete haja volt, de nem sokkal később elkezdett kihullani. Az anyuka nem aggódott, mert a legidősebb gyermeke is fekete babahaját szőké tincsekre cserélte. De hamarosan rájött, hogy Lochlan haja máshogyan nő - írja az Insider.

A fésülhetetlen haj szindróma

Az anyuka azt mondta, hogy bárhová mentek, az emberek mutogattak, vagy megjegyzéseket tettek a kisfiú frizurájára. Lochlan úgy nézett ki, mint egy mini Einstein, aki tele van energiával. Egy nap Katelyn egy Instagram-üzenetet kapott egy idegentől, aki megkérdezte: "A fiadnál diagnosztizálták a fésületlen haj szindrómát?". Az anyuka ekkor kezdett utánajárni a különleges állapotnak.

Lochlan gyermekorvosa nem sokat tudott a fésülhetetlen haj szindrómáról, de az anya hamarosan kapcsolatba lépett egy bőrgyógyásszal, aki megerősítette a diagnózist. Katelyn megtudta, hogy Lochlan hajszálai egyediek, háromszög alakúak, ettől ilyen különleges a frizurája. A kisfiú haja különleges ápolást igényel, mert egyenes és nagyon száraz.

Csak keveseket érint

Tanya Nino, a Providence Szent József Kórház bőrgyógyásza a fésülhetetlen haj szindrómával kapcsolatban megjegyezte, hogy az állapot ritka, körülbelül 100 esetet írtak le az orvosi szakirodalomban. Néha a körmöket is érintheti, de hosszú távon nem jelent egészségügyi problémát.

Hullik, töredezett a haja? Ez a betegség is okozhatja - olvasson tovább!

A fésülhetetlen haj szindróma csak a szőke és világos hajú embereket érinti. "Az emberek Lochlan haját afrofrizurához hasonlítják, de ez nem egészen pontos. A fésülhetetlen haj szindróma leggyakrabban fehér bőrűeknél fordul elő, és csak a szőke vagy világos hajú embereket érint" - tette hozzá Nino, aki szerint a betegségben szenvedő gyerekeknél gyakran a pubertáskor környékén változik meg a hajszerkezet.

Forrás: insider
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához