Ezeket látta már?

1 millió rákos beteg kapott késve diagnózist a járvány miatt

daganat, rák, köhögés, tünet

Becslések szerint egymillió rákos megbetegedést diagnosztizáltak késve Európában a koronavírus-járvány miatt. Szakértők szerint duplán szenvedtek a rákbetegek az elmúlt egy évben.

Szakértők szerint ez tízezreknél jelentősen ronthatja a gyógykezelés és a túlélés esélyeit - állítja az Európai Rákbetegek Szervezete (European Cancer Organisation) egy friss kutatásban.

"Sajnos az adataink azt mutatják, hogy egymillió rákos megbetegedés diagnózisa maradt el Európában. Nagy mennyiségben maradtak el rákszűrések, Emiatt más stádiumban derül ki a betegség, vagyis jóval nehezebb a kezelés és nagyobb a halálozás esélye.

Az is kiderült, hogy ötből egy európai beteg nem kapja meg a szükséges műtéti, vagy kemoterápiás kezelést” - mondta a Belfasti Queen's Egyetem rákkutatója, Professor Mark Lawlor.

Fontos változás: május 13-tól csak így mehetünk műtétre, kattintson!

Az Európai Parlament illetékesei azt kérik, hogy a daganatos betegségek és a rákkutatás ügye kerüljön vissza a figyelem középpontjába.

"Reméljük, az unió jobban lép majd az ilyen esetekben a rákbetegek ügyében a jövőben. Folytatnunk kell a Covid hatásainak a feldolgozását, és elsőbbséget kell adni a rákbetegeknek az oltásnál, hiszen ők különösen nagy veszélyben vannak” – tette hozzá egy francia EP-képviselő, Véronique Trillet-Lenoir.

Forrás: msn.com

Forrás: msn.com
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához