Ezeket látta már?

Cisztának nézték az orvosok a daganatot, és a kora miatt nem küldték mammográfiára a fiatal modellt

mellrák, daganat, rák, emlőrák

A fiatal nő hiába kérte kétszer is, a kora miatt nem végezték el nála a mammográfiát.

Philecia La'Bounty 2018-ban moziban volt a barátjával, Brent Maggarddal, amikor a pólója alá nyúlt, hogy megigazítsa a sportmelltartóját, ekkor tapintotta ki először a csomót a bal mellében - írja az Insider.

A fiatal nő ezután elment ezután egy ultrahangvizsgálatra, ahol az orvosok azt mondták neki, hogy jóindulatú cisztája van, és nincs miért aggódnia. Elvégre egy 29 éves dél-kaliforniai nő volt, aki rendszeresen sportolt és modellkedett. Philecia azonban nem nyugodott meg, ezért megkérte a klinikust, hogy kérjen számára mammográfiát. A nő kérelmét az életkora, és a családi előzmények hiánya miatt elutasították - kétszer is.

"Tökéletes volt a vérképem, nem volt más tünetem, így elutasítottak minden más kezelést. Azt mondták, túl fiatal vagyok ahhoz, hogy mellrákom legyen. Egészséges vagyok, ez csak egy ciszta, és jöjjek vissza, ha zavar" - mondta a nő a TikTok-on.

Közben eltelt 8 hónap. A csomó Philecia mellében már 8 centisre nőtt, és szűk felsőkben látni is lehetett. A fiatal nő visszament a kórházba, ahol rögtön sürgősségi mammográfiára és ultrahangra vitték. Az ezt követő biopsziák, a PET-vizsgálat és az MRI megerősítette, hogy 4. stádiumú mellrákja van, amely átterjedt a tüdejére, a nyirokcsomóira és a szegycsontjára.

"A szívem összeszorult, féltem, hogy elveszítem az életemet, a családomat, a barátomat" - mondta. "Rettegtem a haláltól."

Csomó a mellben: ekkor jelezhet bajt

A nő először hat hónapos intravénás kemoterápián esett át. Volt, hogy a saját nyálát sem bírta lenyelni. Jelenleg szájon át szedhető kemoterápiás kezelést kap, amelyet öthetes ciklusokban szed. Philecia elmondta, hogy a nemrégiben elvégzett PET-vizsgálat szerint "nincs nyoma a betegségnek", de valószínűleg "élethosszig tartó" kemoterápiát fog kapni, hogy a daganat ne újuljon ki.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben is!

Forrás: insider
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához