Ezeket látta már?

Hirdetés

IBS ‒ Terápiák a tünetmentes mindennapokért

Az irritábilis bél szindróma az egyik leggyakoribb emésztőrendszeri betegség

Bár az IBS-t jelenlegi ismereteink szerint gyógyítani nem lehet, de eredményesen kezelni igen. A terápia komplex, az életmódváltástól a stresszoldáson keresztül a gyógyszeres megoldásokig terjed. Mutatjuk, mire érdemes figyelni.

Egy rejtélyes állapot

Az irritábilis bél szindróma az egyik leggyakoribb emésztőrendszeri betegség, mégis keveset tudunk róla. Nem tudjuk, hogy mi áll a hátterében, csak sejtjük, hogy a központi idegrendszer és bélrendszer nem megfelelő kommunikációja okozhatja a problémákat. Nem tudjuk, hogy a jellemzően 20-30 éves kor között, többnyire nőknél kialakuló krónikus állapot mi alapján „válogat”, de a lakosság körülbelül 10 százalékát érinti. Nem tudjuk gyógyítani, csak kezelni. És igen: sokszor még a beazonosítása sem egyszerű, hiszen tipikus tünetei, a különböző gyomorpanaszok, a puffadás, a hasi diszkomfortérzet és fájdalom, a hasmenés vagy székrekedés számos más, akár népbetegségnek számító kórképhez is kapcsolódhatnak. Arról már nem is beszélve, hogy mentális panaszok, például alvászavar vagy állandó fáradtságérzet is kísérheti, ami szintén az életminőség rovására megy.

Főszerepben a bélrendszer

A fentiekből egyértelműen kitűnik, hogy az említett tünetek fennállása esetén szakemberhez kell fordulni, hiszen az első és legfontosabb lépés a probléma beazonosítása. Amennyiben beigazolódik a gyanúnk, és IBS-ről van szó, elindulhatunk egy komplex terápia útján, aminek a sarokköve az életmódváltás. Miben nyilvánul ez meg? Először is meg kell könnyítenünk a bélrendszer munkáját. Az étrend átalakításának sarokpontja a zsíros, fűszeres, nehezen emészthető, puffadást okozó ételek kiiktatása - nincs helye a kávénak, az alkoholnak és a szénsavas üdítőknek sem. Helyette válasszuk a rostokat, részesítsük előnyben a gyümölcsöket és gabonaféléket, és soha ne feledkezzünk meg az elegendő mennyiségű (napi 2-3 l) folyadék fogyasztásáról! Hozzájárulhatunk az emésztőrendszer megfelelő működéséhez a rendszeres testmozgással is, hétköznapjaink jobbá tételéhez pedig a relaxációval és stresszoldó technikákkal.

Sok tünet, egy megoldás

Mivel a betegség szimptómái szerteágazóak, az IBS-fellángolások gyakoriságának csökkentéséhez többféle gyógyszert kell szednie a betegnek, panaszonként eltérőeket. Ez többek között jelentős kiadásokkal is jár. Erre kínál költséghatékony alternatívát a komplex megoldást nyújtó Alflorex® IBS, amely bizonyítottan enyhítheti a betegség valamennyi tünetét. Az emberi szervezetben természetes módon is előforduló B. longum 35624® nevű speciális baktériumtörzset tartalmazó készítmény nyugtató és erősítő réteget képez a bélfalon, így segít a bélrendszer helyreállításában, miközben támogatja a bél mikrobiom működését. Már napi egy kapszula enyhülést hozhat, akár már 1-2 hét, de maximum 2-3 hónap elteltével. A termék további előnye, hogy hosszú távon, akár kúraszerűen is alkalmazható, glutén-, laktóz-, tej, tejtermék-, tartósítószer- és szójamentes, ráadásul vegetáriánusok is szedhetik.

Tudjon meg róla többet: alflorex.hu

Orvostechnikai eszköz

Forgalmazza: Magna Pharm Hungary Kft.

1143 Budapest, Gizella út 42-44., Moha irodaház

A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!

Forrás: Alflorex
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához