Ezeket látta már?

Ezzel enyhhítheti a lábfájdalmat

trombozisos_lab_0

Egy új fájdalom csillapítását szolgáló kezelés nemcsak a fájdalmat csökkenheti, de akár véglegesen meg is szüntetheti a problémát!

A Nantucket Kórház (Massachusetts, Egyesült Államok) munkatársai egy, a standard szteroid-terápiánál hatékonyabb módszert fejlesztettek ki a fájdalom csillapítására.

Lábfájás: ez okozza

A talpi izompólya gyulladása egy igen gyakori probléma, főként az aerobikos sérülésekhez, illetve a rossz cipőválasztáshoz köthető. A fájdalom a kötőszövetek gyulladásával kezdődik, mely saroktól terjed a lábujjak felé. A kezdeti tünet éles fájdalom a sarokban, mely lépésre jelentkezik. A hagyományos kezelés nem-szteroid gyulladásgátlók, gyógytorna, szteroid szerek, pihenés, külső fűző és elektromos terápia keverékéből, illetve sebészeti beavatkozásból áll.

Az új módszerrel a vérlemezkében gazdag plazmát közvetlenül a lábba injekciózzák, így keltve gyulladást és serkentve a kötőszövet és az erek növekedését. A hatás pont ellentétes az eddig alkalmazott kortizon gyulladáscsökkentő mechanizmusával. Az Amerikai Ortopéd Sebészeti Akadémia tudományos találkozóján elhangzó előadásban Dr. Raymond Monto rávilágított, hogy a módszert vélhetően azoknál a betegeknél lehet majd sikerrel alkalmazni, akiknél a hagyományos sebészeti és nem sebészeti megközelítés már kudarcot vallott – ez a betegek mintegy 10 százalékát jelenti.

Lábfájdalom csillapítása

Az módszert 36 betegen (16 férfi, 20 nő) tesztelték le, akik 21 és 74 év közöttiek voltak, és mindnyájan súlyos fascia-gyulladásban szenvedtek. A korábban alkalmazott nem-sebészeti módszerek egyiküknél sem vezettek eredményre. A résztvevőket két csoportra osztották, az egyik tagjai a károsodott területre ultrahang-vezérelten szteroidos injekciót kaptak, míg a másikon az új koktélt próbálták ki.

Mit tehetünk a bütyök ellen? Mielőtt magassarkút húzna, ezt tudnia kell - olvasson tovább!

Míg a szteroid kezdetben javulást mutatott, a láb kezdett visszatérni normális működéséhez, azonban a beavatkozás után egy évvel visszatért a kezdeti állapot. Ezzel szemben a vérlemezkében gazdag plazmát kapóknál a kezdeti javulás tovább folytatódott, és egy évvel később is megmaradt. Mindazonáltal az eredmények megerősítése további vizsgálatokat igényel.

Forrás: Medipress