Felnőtt tartalom

Elmúlt már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található! Igen Nem

Ezeket látta már?

Szponzorált tartalom

Ez a gyakori férfibetegség is gátolhatja a babavállalást

A családalapítást a prosztatagyulladás is gátolhatja

A családalapítás időszaka még a legstabilabb kapcsolatokban is okozhat gondokat, főleg, ha a párnak hosszabb ideig is próbálkoznia kell ahhoz, hogy a terhesség bekövetkezzék. A kudarc, az állandó bizonytalanság a férfiakat ugyanúgy felőrölheti, mint a nőket.

A babavárás előtt a férfiak is vizsgáltassák ki magukat

Amikor egy pár elhatározza, hogy kisbabát szeretne, a nők általában elmennek egy alapos és általános egészségügyi kivizsgálásra, ahol képet kapnak a szervezetük állapotáról és a hormonszintjeikről. Ám arra kevesen gondolnak, hogy a férfiaknak sem árt kivizsgáltatniuk magukat, hiszen a babavállalást például az enyhébb tünetekkel járó, vagy akár tünetmentes prosztatagyulladás is megakadályozhatja. A prosztatagyulladás ugyanis negatív hatással van a spermiumok mozgékonyságára, illetve a gyulladt prosztata által termelt váladék akadályozhatja a termékenységet. Az urológián belül külön szakirány az andrológia, ahol a férfi reprodukciós szerveinek egészségével foglalkoznak.

Krisztián csak a fájdalmas magömlés miatt ment orvoshoz

Krisztián és párja, Mónika már egy éve szeretett volna kisbabát, de a nő nem tudott megfoganni. Több kivizsgálásra is elment, ahol egészségesnek találták, sokáig eszébe sem jutott, hogy párja, Krisztián lehet a sikertelenség oka. A férfi gyakran érzett a kismedencéje környékén apró görcsöket, húzó fájdalmat, de jó darabig nem foglalkozott vele, és a feleségének sem beszélt róla. Arra gondolt, a kellemetlen érzés majd elmúlik magától, nem lesz semmi baj. A fájdalom azonban nem múlt el, hanem kisugárzott a gáttájékra, egy idő után a péniszébe és a herékbe is. Krisztán még ekkor is hallgatott a problémájáról, csak akkor kért orvosi segítséget, amikor már a magömlés közben is fájdalmat érzett. Az urológusnál kiderült, hogy nagy valószínűséggel egy ideje krónikus prosztatagyulladása van. A krónikus prosztatagyulladásra Krisztián gyógyszereket kapott, amit több héten át kellett szednie. Ezen kívül az egyik ismerőse ajánlott neki gyógynövényeket tartalmazó kúpot, amit Krisztián kezdetben vonakodva használt, ám idővel nagyon hatásosnak érzett, mert a kúp ott hatott, ahol a fájdalmat érezte. Krisztián prosztatája a kezelésnek köszönhetően meggyógyult és idővel a felesége, Mónika teherbe tudott esni.

A prosztatagyulladás gyakori betegség

A prosztatagyulladás 50 éves kor alatt a leggyakoribb urológiai betegség. Az esetek 90 százalékában nem bakteriális eredetű, krónikus prosztatagyulladást diagnosztizálnak, aminek a gyógyítása nem egyszerű, hiszen gyakran nehéz megtalálni az okát. A fájdalom és a nehezített vizelés megkeseríthetik a hétköznapokat, és a betegek egy része depresszióssá válhat. Éppen ezért fontos, hogy ha a prosztatagyulladás tüneteit észleljük, minél előbb forduljunk orvoshoz.

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához