Hirdetés
Szponzorált tartalom

Ezek az extrém sportok potenciagondokat okozhatnak a párodnál!

#prosztatagyulladás tünetei #felfázás #antibiotikum #fájdalmas vizelés
2019.07.04.

Mi, nők óvjuk és védjük a gyerekeinket és a szüleinket, de nem árt odafigyelnünk a párunk egészségére is. A férfiak ugyanis szeretnek macsónak tűnni, és eszükbe sem jut, hogy bajuk lehet az olyan nyári sportoktól, mint a vízisí, a wakeboard, a jetski vagy a vízibicikli, esetleg az úszás, ha túl hideg a víz…

Hirdetés

A férfifelfázásnak komolyabb szövődményei is lehetnek

„A férfiak is felfázhatnak?” – csodálkoznak sokan, pedig a felfázás nem válogat, a férfiakat ugyanúgy érinti, mint a nőket. Igaz, a női hólyaghurut sokkal gyakoribb, mint a férfifelfázás, ám az erősebbik nem esetében akár hosszú távra kiható szövődmények is kialakulhatnak. Ezért a férfiaknak szintén oda kell figyelniük magukra, még a nyári melegben is. Vagy ha ők nem, akkor figyeljünk rájuk mi, nők!

A felfázás az esetek többségében baktériumfertőzés következménye, amelyet a tartósan hideg, nedves környezet igencsak segít. A férfiak nem szeretnek azzal foglalkozni, hogy hideg a víz, vagy esetleg úszógatyát kellene cserélniük egy-egy fürdőzés, vízisízés után. A többségük az ilyesmit amolyan nőies dolognak tartja, pedig nem ártana, ha tudnák, hogy a felelőtlen vízi sportolás milyen veszélyeket rejt magában. A hűvös víz kedvez az altest lehűlésének, a nedves, nyirkos környezet pedig segíti a baktériumok elszaporodását. A jetskin megtapasztalható állandó rázkódás pedig nem tesz jót a prosztatának.

Megkeserítik a mindennapokat a kellemetlen tünetek

A felfázás talaján könnyen kialakulhat akut prosztatagyulladás, ami magas lázzal, erős fájdalmakkal és nehezített vizeléssel jár. Ilyen esetekben a betegnek azonnal orvosi kezelésre van szüksége. Az orvos antibiotikumot ír fel, amelyet általában négy hétig kell szedni. Az akut prosztatagyulladás antibiotikummal jól kezelhető, ám ha krónikus prosztatagyulladásról van szó, annak a kezelése már nem ilyen egyszerű. A teremtés koronái általában titkolják, vagy nehezebben viselik, ha betegek, a fájdalmat is nehezebben tűrik, a krónikus prosztatagyulladás tünetei pedig roppant kellemetlenek. Nehezített vizeléssel jár, fájhat, csíphet és gyenge sugárban jöhet a vizelet, görcsölhet az alhas, a fájdalom a nemi szervekbe is kisugározhat, és idővel merevedési gondokat is okozhat. Sokakat lelkileg is megvisel ez a betegség, akár depressziót is okozhat, hiszen a tünetek általában hosszú hónapokon át nem múlnak el, vagy gyakran visszatérnek. 

Hirdetés Forrás: egeszsegkalauz.hu

Az orvosok nehezen találják a gyógymódot

A legtöbb beteg többször vált orvost, sokan panaszkodnak arra, hogy úgy érzik, semmi sem segít nekik. Az orvosoknak sincs könnyű dolguk, mert a beteggel együttműködve kell megtalálniuk az egyedi gyógymódot. A tünetek csökkenéséig ez nagyon nehéz, a beteg gyakran egyre érzékenyebbé válik a fájdalomra. Az orvosok sokszor életmódváltást javasolnak, arra kérik a betegeket, hogy ne egyenek csípős, fűszeres ételeket, ne igyanak alkoholt, tanulják meg és alkalmazzák a gátizomtornát – ez bizony nem csak a hölgyeknek segítség! –, és ne hagyják, hogy eluralkodjon a gondolataikon a fájdalom. A tünetek csökkentésében segítséget jelenthet egy kúp is, amely ott hat, ahol a probléma forrása van, antibiotikum- vagy szteroid-tartalom nélkül, de jól kiegészíti a gyógyszeres kezelést, és nem befolyásolja a szexuális aktivitást sem. Patikában recept nélkül könnyen hozzáférhető.

A legjobb tehát mindezt megelőzni a nők segítségével vagy anélkül, és lehetőleg elkerülni a felfázást nyáron is. 

Forrás: egeszsegkalauz.hu
Hirdetés