Ezeket látta már?

Miért félünk a prosztatavizsgálattól?

prosztata_vizsgalat

A férfiak többsége berögzült tévhitek miatt nem jár szűrővizsgálatokra. Urológus szakorvos eloszlatja a tévhiteket a prosztatvizsgálatról!

A Czeizel Intézet egy gyakorló apa vallomásával és szakorvosi tanácsokkal segít abban, hogy egészségük megőrzésével ott lehessenek gyermekük diplomaosztóján is.

prosztata_vizsgalat

"Sajnos a magyar lakosság körében még mindig él az a szokás, hogy orvoshoz csak akkor fordulunk, ha már nagy a baj. Bár nem győzzük hangsúlyozni a szűrővizsgálatok fontosságát, általános tapasztalat, hogy főként a férfiak nem foglalkoznak prevenciós jelleggel az egészségükkel" – osztja meg tapasztalatait Dr. Zóber Tamás, a Czeizel Intézet urológus szakorvosa. "A nők egészségügyi edukációjában szerencsére egyre természetesebb a nőgyógyászati vizsgálatok megjelenése, az édesanyák gyakran kísérik el kamasz lányaikat az első orvosi konzultációra. Így az éves rendszerességgel javasolt méhnyakrákszűrésen a magyar nők többsége legalább 2-3 évente részt vesz. A prosztatavizsgálatot 45 éves kor felett szintén évente javasolt elvégeztetni, hiszen korai stádiumban jól gyógyítható, tüneteket azonban még nem okoz. A szűréssel kapcsolatban fájdalmas és megalázó kép él a páciensekben, pedig a valóságban gyors és egyszerű rutinvizsgálatról van szó, mindössze pillanatnyi kellemetlen érzésről, ami életet menthet."

Olvassa el, hogy látja ezt egy 40-es apa, aki tervbe vette, hogy sokáig fog élni

Ha úgy dönt, megvizsgáltatja magát, fontos, hogy jó kezekbe kerüljön. A Czeizel Intézet által végzett szűrővizsgálatokról itt tájékozódhat:

  • Urológia
  • Kardiológia
  • Ultrahang vizsgálatok
Forrás: EgészségKalauz