Ezeket látta már?

Berobbant a járvány az Arab Emírségekben - Sinopharmmal nagy arányban oltottak

járvány, sinopharm, oltás, dubaj, egyesült arab emírségek

A magas átoltottság ellenére napi több mint 2000 új fertőzött van ismét.

A közel 9 millió lakosú Egyesült Arab Emírségekben a jogosultak 91,8 százalékát beoltották, ami a lakosság 71 százalékát jelenti. Az Egyesült Arab Emírségekben sokan beoltatták magukat a Kínából származó Sinopharm-vakcinával, míg a Pfizer-BioNTech, az AstraZeneca és a Szputnyik V vakcinákat is felajánlották az állampolgároknak és a lakosoknak. - írja a napi.hu

Az átoltottság ellenére a megbetegedések száma az elmúlt hónapban több mint napi 2000-re emelkedett. A halálesetek száma is nőtt, amit az NCEMA a béta, delta és alfa variánsok közösségi szinten történő terjedésével magyarázott.

Az Emírségekben a dél-afrikai variáns a legdominánsabb, ugyanis az esetek 39,2 százalékát teszi ki. A delta mutáns a fertőzések 33,9 százalékáért felel, az alfa, azaz a brit mutáns 11,3 százalékban okolható a megbetegedésekért. Az NCEMA kérte a lakosságot, hogy oltassák be magukat, ugyanis az intenzív osztályra kerültek 92 százaléka, az elhunytak 94 százaléka nem volt beoltva.

Az országban azoknak, akik az elmúlt 14 napban Dél-Afrikában vagy Indiában jártak, tilos az Egyesült Arab Emírségekbe belépniük kivéve az állampolgárokat és a diplomatákat.

Olvassa el ezt is!

Forrás: EgészségKalauz