Ezeket látta már?

Daganatos beteg oltasson? Vakcinainfó - Az orvos válaszol

pfizer, kemoterápia, pfizer, immunszupresszáns, daganat, vakcinainfó, az orvos válaszol

Jó napot kívánok! Pár kérdésem lenne az orvosokhoz.

  1. Egyik kérdés velem kapcsolatba lenne: március 23-án kaptam az első szputnyik oltásom, allergiám lett, ezért másodiknak Pfizert kaptam július 28- án. Az lenne a kérdésem, hogy holnap felvehetném-e már harmadik oltásnak a Pfizert, vagy várjak januárig. Holnap kísérem egy rokonomat oltásra, gondoltam vele együtt felvenném.
  2. A másik kérdésem a rokonommal kapcsolatos lenne. Ő daganatos beteg, 2 szputnyik oltása van, az utolsót áprilisba kapta. Most 14-én lesz a hatodik utolsó kemója. Ezért a héten lehet oltatni kezelőorvosával megbeszéltük. Pfizert szeretne ő is felvenni velem együtt. Csak kicsit félünk, mert annyian mondják, hogy a daganat elkezd tovább terjedni meg szóródni az oltástól, és ezzel csak rosszat teszünk. Viszont félünk ha nem veszi fel és elkapja a vírust akkor nagy baj lehet. Az orvosa azt mondta ránk van bízva a döntés. Előre nem tudja mit fog okozni az oltás, ez nehéz döntés.

Mi oltás mellett döntöttünk, holnap megyünk. Reménykedünk, hogy nem lesz terjedés. A másik kérdésem lenne, hogy lázcsillapitásként melyik gyógyszert szedheti? Algopryin-t szokott, de olvastam a fehérvérsejtet is csökkentheti. Ami úgye nem jó a daganatosoknak meg több mindent írnak róla. Véralvadásgátló injekciót használ, Ralgen, Xanax, Apofamotidint, D-vitamint, Velmetia cukorgyógyszert, Tenox és Concort. (Pfizer-nél szívizomgyulladást is mondják remélem nem lesz gond) 67 éves nőről van szó. Ja és nutricia tápszert iszik napi 2-vel. Köszönöm szépen a segítségüket!

Még annyit kérdeznék elfelejtettem. Hogy kemoterápiától a gyerekkori oltások megmaradnak a szervezetben?

Üdvözletem!

  1. Nyugodtan megkaphatják az oltást, Ön se várjon januárig.
  2. Ne vegye rossz néven, de a daganatszóródásos kérdését olvasva nem épp szalonképes szavakat hangoztatva lefejeltem az asztalt... Semmit nem csinál egyik oltás sem a daganattal. Sose egyetlen egy kutatás sem írt erről, abszolút hülyeség kategóriás az elmélet.

A daganatos betegek oltásának egyetlen veszélye, hogy az immunrendszert elnyomó terápiák miatt nem alakul ki megfelelő védettség. Ez a kapott gyógyszerek függvénye, ha a kezelőorvos rábólintott az oltásra, akkor most nem áll fenn túlzott immunszuppresszió.

Ezek a gyógyszerek ronthatják az oltás hatékonyságát - Kattintson!

A gyerekkori oltások is lebomlanak pár nap alatt, hosszútávon az immunmemória marad meg, de ezek többsége is csak pár évig. Épp emiatt javasoljuk időskorban is az oltásokat, pl influenza, pneumococcus ellen.

Végül: paracetamolt szedhet, ha nincs ismert allergiaja. Algopyrint is, de ha a vérképe miatt aggódnak, a paracetamol kedvezőbb.

Forrás: Vakcinainfó - Az orvos válaszol