Ezeket látta már?

Ezért nem vették fel százezrek az oltást

koronavírus oltás

Egy háziorvos elmondta a tapasztalatait.

A Fővárosi Oltási Munkacsoport már a háziorvosokat kérdezi, hogy a vakcinára regisztráltak miért nem veszik fel az oltást. Az RTL Klubnak nyilatkozó orvos elmondta a saját tapasztalatait. Sokak már a regisztrációnál elakadnak.

A legutóbbi adatok szerint 5.278.680 ember kapta meg a Covid elleni vakcina legalább egy adagját, de 420 ezer regisztrált még nincs beoltva.

Fodor Ferenc budapesti háziorvos elmondta a csatornának, hogy több kollégájához hasonlóan levelet kapott a Fővárosi Oltási Munkacsoporttól, melyben aziránt érdeklődnek, hogy a praxisába tartozó 99 fő beoltása várható-e a közeljövőben, illetve amennyiben a regisztráltak még nem veszik fel az oltást, ennek milyen okai vannak.

A doktor elmondta, hogy nagyon nehéz rávenni az embereket az oltásra. A még nem oltottak azt mondják, hogy félnek az oltás mellékhatásaitól, és arra apelllnak, hogy a járvány már lecsengőben van.

Azt tapasztalta, hogy azok szeretnének már csak oltakozni, akik utaznak. Elmondta azt is, hogy sok időbe telik győzködni a pácienseit: 100-120 telefonból jön be 1-2 érintett oltakozni.

Ha pedig már felbont egy ampulla oltóanyagot, a Janssenben van a legkevesebb, 5 adag, akkor már ennyi embert össze kell szednie az oltásra. Más oltásokhoz 6 vagy 10 embert kell, hogy felbontsa az ampullát.

Ez is érdekelheti:

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához