Ezeket látta már?

Hogyan kerüljük el a betegségeket munkahelyünkön?

2012.01.23. Módosítva: 2017.01.26.

Telente a vírusok támadása nyomán a munkahelyünkön is egyre többen betegednek meg: mind gyakrabban halljuk a tüsszögés, hurutos vagy száraz köhögés és orrfújás hangjait kollégáink asztala felől. Manapság ráadásul nem divat otthon maradni, és ágynyugalomban kiheverni a betegséget, a legtöbben utolsó erejükkel is bemennek dolgozni. Ezzel pedig nem csak azt érik el, hogy lassabban gyógyulnak meg, hanem azt is, hogy munkatársaikat is megfertőzik. Erre pedig az egyre inkább elterjedő nagy méretű, egyterű irodák különlegesen alkalmasak, főleg azok, ahol egy-egy munkaállomáson akár többen is dolgoznak. Mégis mit tehetünk annak érdekében, hogy elkerüljük a fertőzéseket, és kiváló kondícióban vészeljük át a telet?

A téli megfázásos betegségek és influenzajárványok szezonjában a legfontosabb az alábbi higiéniai és viselkedésbeli aranyszabályok betartása, és az, hogy szervezetünket megfelelően felkészítsük a vírusok támadásaira:

Hogyan kerüljük el a betegségeket munkahelyünkön?

1.Ebben az időszakban mossunk a szokásosnál is gyakrabban kezet meleg vízzel és szappannal! Ilyenkor érdemes magunknál tartani kézfertőtlenítőt is, és azzal tisztítani meg kezeinket.

2.Fokozottan ügyeljünk rá, hogy ne érintsük meg szemünket, orrunkat vagy szánkat piszkos kézzel!

3.Köhögéskor, tüsszentéskor mindig használjunk (lehetőleg papír) zsebkendőt! Ha nincs éppen kéznél, tenyerünk helyett a könyökünkbe tüsszentsünk vagy köhögjünk!

4.Használat után a zsebkendőnket azonnal dobjuk zárt szemeteskosárba, vagy ha az nem elérhető, akkor az eldobásig lehetőség szerint tartsuk egy zárható tasakban! Erre figyelmeztessük kollégáinkat is!

5.Influenzajárvány idején lehetőleg kerüljük az egyébként szokásos üdvözlési formákat (kézfogás, puszi). Egy-egy tárgyaláskor a kézfogás persze elkerülhetetlen, ilyenkor ügyeljünk arra, hogy a megbeszélés után azonnal mossunk kezet!

6.Munkahelyünkön rendszeresen tisztítsuk a gyakran használt tárgyakat, sok ember által megérintett felületeket (pl. asztal, billentyűzet stb.)! Különösen azokon a helyeken fontos ez, ahol ugyanannál a számítógépnél többen is dolgoznak.

7.Szellőztessünk minél gyakrabban az irodában, hogy átmozgassuk a vírusokkal teli, elhasznált levegőt! A túlfűtött az irodák meleg, száraz levegője nem csak a betegségek terjedését, hanem védekezőképességünk gyengülését is elősegíti.

8.Lehetőleg kerüljük a zsúfolt, zárt helyeket: a szűk lift helyett inkább válasszuk a lépcsőházi gyaloglást, ebédelni pedig akkor járjuk, amikor már eloszlott a nagy tömeg!

9.Ha megbetegszünk, járjunk elő jó példával kollégáink előtt, és még enyhébb tünetek esetén is inkább maradjuk otthon! Lehet ugyanis, hogy a mi szervezetünk jól reagál a vírusokra, másokat azonban megfertőzhetünk!

10.Ha influenzaszerű tüneteink vannak, és feltétlenül be kell mennünk valamiért munkahelyünkre, használjunk eldobható szájmaszkot! Ezzel megelőzhetjük mások megfertőzését!

11.Ügyeljünk arra, hogy még a vírusszezon beköszönte előtt készüljünk fel a betegségek támadására: töltsük fel vitaminraktárainkat, juttassunk szervezetünkbe minél több nyomelemet és ásványi anyagot, amelyek támogatják immunrendszerünket! Ha ezt elmulasztottuk, és megbetegedtünk, a gyógyulás utáni vitaminkúrával próbáljuk minél gyorsabban megerősíteni a betegségtől legyengült szervezetünket a további fertőzések elkerülése érdekében!

12.A megelőzésben és a betegség utáni regenerálódásban egyaránt segítségünkre lehet a Pharmaton Vital. A vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket és egyben ginzenget (G115) tartalmazó gyógyszerrel szervezetünk védekezőképességének erősítésében és szellemi valamint fizikai kondíciónkat is javítja. A vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek a fizikai kondíciót befolyásoló tényezőkre hatnak kedvezően, míg a szer ginsengtartalma fokozza a sejtek oxigénfelvevő képességét, így serkenti az agy működését, javítja a koncentrációt. A Pharmaton Vital kedvező hatásait eddig több, mint negyven klinikai vizsgálat igazolta.

Hogyan kerüljük el a betegségeket munkahelyünkön?

A Pharmaton Vital lágy zselatin kapszula egészségpénztárban elszámolható, vény nélkül kapható gyógyszer. (X)

A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Forrás: Sajtóközlemény