Ezeket látta már?

Karikó Katalin szerint a kormány vakcina táblázata félrevezető

koronavírus szputnyik, covid, vakcina, oltás

A magyar kutató is megszólalt a vakcinák hatékonyságával kapcsolatban.

A kormány által vasárnap közzétett, a koronavírus oltások hatékonyságát összefoglaló táblázatot több szakember is kritizálja, mert nem tartalmazza például azt, hogy melyikkel kiket, milyen korosztályt oltottak, hány embert oltottak.

Karikó Katalin, a Pfizer-vakcina kifejlesztésében kulcsszerepet játszó biokémikus, kutató az oldalán kiegészítette a táblázatot:

A lentebb bemutatott táblázatot sokan elküldtétek, ezért kiegészítettem a szükséges információval, amit sajnálatosan lehagytak róla, az elhunytak korára nem tudok semmilyen adatot, de egy ilyen közleményben azt is kötelező lett volna feltüntetni.

Tehát 4 hónap alatt halt meg 32 idős ember/100,000 Pfizer beoltottból akiket az öregek otthonában beoltottak és krónikus betegségben szenvedtek. A kínai vakcina esetében 2 hónap alatt halt meg 16 ember/100,000 beoltottból, akik krónikus betegségben nem szenvedtek.

Még kutatónak sem kell lenni ahhoz, hogy valaki realizálja, megfelelő kontrollal lehet csak összehasonlítani valamit, vagy historic kontrollal. A betegségek mellett a beoltottak és elhunytak korát is fel kell tüntetni, különben ez teljesen félrevezető információ. Azt kellett volna feltüntetni, hogy Magyarországon 4 hónap alatt 100,000 idős krónikus beteg emberből hányan haláloznak el az öregek otthonában. Illetve krónikus betegséggel NEM rendelkező 100,000 emberből hányan halnak meg 4 hónap alatt.”

Koronavírus oltások hatékonysága Koronavírus oltások hatékonysága Forrás: Magyarország Kormánya FB
Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához