Ezeket látta már?

Majomhimlő: júliusban felgyorsulhat a terjedése

fesztivál, nyár, majomhimlő

A WHO szerint nyáron több fertőzöttre kell számítani.

Európa a majomhimlő-járvány kitörésének epicentrumává vált, 25 európai országban több mint 1500 esetet azonosítottak, ezek globális szinten a megbetegedések 85 százalékát teszik ki. Afrikán kívül még senki nem halt bele a majomhimlőbe, de az Egészségügyi Világszervezet szerint a fertőzés nyáron tovább terjed majd Európában – írta a portfolio.hu.

Habár a majomhimlő az esetek nagy részében nem okoz komoly tüneteket, de ha terhes nők, gyerekek vagy legyengült immunrendszerűek fertőződnek meg, akkor náluk kialakulhatnak súlyos betegségek.

Európában Nagy-Britanniában van a legtöbb majomhimlős, ott június 14-ig 524 esetet regisztráltak. Az EU-n belül a legtöbben, 313-an Spanyolországban kapták el a fertőzést, de sok, 263 esetet azonosítottak Németországban, 231-et Portugáliában és 125-öt Franciaországban. De az olaszoknál és a belgáknál is megugrottak esetszámok.

A WHO szerint júliusban felgyorsulhat a majomhimlő terjedése Európában, ugyanis ebben a hónapban sok tömeges rendezvényt tartanak mindenhol.

Tájékozódjon, itt olvashat többet a majomhimlőről!

Forrás: EgészségKalauz