Ezeket látta már?

Pfizer 3. dózis: ebben az esetben kell 3. adag

pfizer, mellékhatás, második oltás, vakcina

Egyre biztosabb, hogy szükség lesz 3. dózis Pfizerre is.

Két londoni kutatás is arra a következtetésre jutott a vizsgálatok során, hogy a 2. adag Pfizer utáni 12 hónapon belül szükség lehet a 3. dózisra is.

A University College London és a londoni Francis Crick Intézet 2021 januárjában 250 önkéntessel elvégzett egy vizsgálatot, melyben arra keresték a választ, miképp változik a páciensek neutralizáló antitest-termelődése a Pfizer-vakcina beadása után, és ez milyen következményekkel járhat az oltások jövőbeli beadására. - írja az Index

A Lancet orvosi lap még június elején megírta: ahogy egyre több idő telik el a 2. dózis beadása után és az életkor előrehaladtával a vakcina hatékonysága csökken a delta variánssal és a béta variánssal (dél-afrikai) szemben. Vagyis a kockázati csoportba tartozóknak, azaz a krónikus betegeknek és az időseknek szüksége lesz a 3. dózis Pfizerre is.

A Pfizer elnök-vezérigazgatója, Albert Bourla még áprilisban elmondta, hogy a 2. dózis Pfizertől számított 12 hónapon belül nagy valószínűséggel szükség lesz a 3. adag beadására is. A Nemzeti Népegészségügyi Központ az ügyben azt mondta az RTL Klubnak, hogy jelenleg nincs ilyenre lehetőség, és aki ettől eltér, szabályt szeg.

A Szputnyik V-t kifejlesztő Gamaleja Intézetet vezetője korábban azt nyilatkozta, hogy szerinte minimum 2 év védettséget ad az orosz vakcina. A kínaiak is vizsgálják az immunitás hosszát.

Olvassa el ezt is!

Forrás: EgészségKalauz