Ezeket látta már?

Pfizer, Szputnyik, Sinopharm: ennyien haltak meg az oltás után

szputnyik light, egydózisos orosz vakcina

Gulyás Gergely elárulta, hogy az egyes vakcinák beadása után mennyi halálesetet regisztráltak világszerte. A becslések szerint az oltottakkal és a fertőzésen átesettekkel együtt akár 60-70 százalék is lehet a védettek aránya már most.

Bár vannak csekély különbségek a koronavírus elleni oltóanyagok között, minden vakcina biztonságos, ezért a kormány arra kér mindenkit, regisztráljon, és oltassa be magát! - mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

Vakcinák hatékonysága egy táblázatban: itt nézze meg, mit tud az oltása

A politikus közölte, hogy eddig mintegy 3,7 millióan kapták meg a második oltást, közülük több mint 8100-an betegedtek meg, 524-en pedig meghaltak a koronavírus következtében.

Hangsúlyozta: miután a magyar lakosság 54 százalékát sikerült beoltani, az ország a társadalmi immunitás közelében van. Ehhez jönnek még azok, akik átestek a betegségen, így 60, de akár 65-70 százalék körül is lehet a védettek aránya - mutatott rá.

Gulyás Gergely azt is mondta: jelenleg minden oltóanyagból többlet van, így aki regisztrál, rövid időn belül múlva bármelyiket megkaphatja.

Gulyás az oltottak számát, és közülük a fertőzöttek és a halálozások számát is ismertette, ami alapján a Pfizer teljesít a legjobban, a Sinopharm a legkevésbé jól:

Pfizer két adagját 1,5 millióan kapták meg, közülük 3657-en fertőződtek meg és 268-an hunytak el, de azt Gulyás is hozzátette, hogy közülük sokan voltak idősek. A Moderna két adagját 209 ezren kapták meg, az ő esetükben 204 ember betegedett meg oltás után 25-en hunytak el. Az AstraZenecából 181 ezren kapták meg mindkét oltást, 816 beteg és 12 elhunyt volt köztük. Szputnyikot 809 ezren kaptak, a második oltás után 697-en betegedtek meg és 13-an haltak meg. A Sinopharm esetében is megvannak a számok: 850 ezren kapták meg mindkét oltást, közülük 2800-an betegedtek meg és 206-an haltak meg.

Olvasson tovább!

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához