Szputnyik-vakcina: nemsokára várandósoknak is engedélyezik

#várandósok oltása #terhesek oltása #szputnyik #orosz vakcina
2021.06.01.
Szputnyik-vakcina: nemsokára várandósoknak is engedélyezik

Engedélyezhetik hamarosan a várandósok oltásást a Szputnyik V vakcinával - számolt be a hírről orosz források alapján Dobson Szabolcs, gyógyszerengedélyezési szakértő.

Az orosz egészségügyi miniszter, Mihail Murasko kijelentette, hogy hamarosan módosítják a Sputnyik V vakcina alkalmazási előírásának várandósokkal kapcsolatos részét, miután rendelkezésre állnak ezzel kapcsolatos adatok - írta Dobson Szabolcs Facebook-bejegyzésében.

A Magyarországon már engedélyezett és hónapok óta használatban lévő oltóanyaggal az EU-ban még máshol nem oltanak, de Szlovákiában hamarosan tervezik ezt.

A bajor miniszterelnök, Markus Söder minapi nyilatkozata szerint fel kell gyorsítani a Szputnyik V vakcina európai uniós engedélyezését, amely eddig még nem történt meg.

Csak szeptemberben engedélyezhetik a Szputnyikot

Tegnap írtuk meg, hogy a Bild am Sonntag értesülése szerint a német szövetségi kormányban azzal számolnak, hogy az EMA legkorábban szeptemberben hozhat döntést a Szputnyik V-ről, mert nem kapta még meg a fejlesztőktől az eljáráshoz szükséges összes adatot.

Az összeállításban hozzátették, hogy a bajor tartományi kormány 2,5 millió adag Szputnyik V oltóanyag megvásárlásáról kötött opciós szerződést. A vásárlás feltétele, hogy az orosz fél megszerezze az EMA-engedélyt.

Ez is érdekelheti:

Forrás: egeszsegkalauz.hu