Ezeket látta már?

Új neve lett az AstraZeneca vakcinának: Vaxzevria

vaxzevria, astra zeneca, oltás, vakcina

Új néven fut az AstraZeneca oltása: ápirlistól Vaxzevria néven kerül forgalomba – adta hírül a The Brussels Times.

A hatóanyagon nem módosítottak, csak a néven és a csomagoláson. A névváltoztatást az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) március 25-én hagyta jóvá, miután a gyártó ezt jelezte feléjük. Az EMA honlapján már az új név szerepel.

A brit–svéd oltóanyag a januári uniós engedélyezése óta sűrűn volt témája a médiának, először azért, mert több európai ország is ideiglenesen leállította az idősek oltását a vakcinával. Majd ezt követően több oltott esetében vérrögképződés alakult ki, emiatt számos ország teljesen felfüggesztette az AstraZeneca-vakcina használatát.

Németországban - ahogy korábban megírtuk -, már a második dózist sem adták be, ehelyett Pfizer vagy Moderna oltást kaptak azok, akik elsőként AstraZenecával lettek beoltva.

Végül az EMA megerősítette, hogy az oltás biztonságos és hatásos, illetve a veszélyeit ellensúlyozzák az előnyei. Ezzel párhuzamosan a vállalat többszörösen visszavett az eredetileg az Európai Uniónak szállítandó dózisok számából, ezzel is tovább növelve a feszültséget az EU és az Egyesült Királyság között.

Olvassa el ezt is!

Forrás: egeszsegkalauz.hu
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához