Ezeket látta már?

Szponzorált tartalom

80 felett is megszüntethető az inkontinencia, mutatjuk, hogyan

inkontinencia megszüntetése, 80 felett, vizeletcsepegés ellen

Idős korban egyre több kellemetlenséggel kell szembenéznünk, ezek közé tartozhat az inkontinencia, vizeletcsepegés is. Szerencsére, létezik olyan, kíméletes és fájdalommentes megoldás, mellyel akár a 80 év felettieknél is megszüntethető az inkontinencia.

Az inkontinencia tulajdonképpen az akaratlan vizeletürítést, vizeletcsepegést jelenti. A testünkben a húgyhólyag gyűjti össze és tárolja a vizeletet, majd a megfelelő ingert követően a kismedencei izmok segítségével a vizelet a húgyutakba, majd onnan a külvilágba kerül.

Ha a kismedencei, a hólyagot körülvevő izmok, kötőszövetek meglazulnak, elgyengülnek, a záróizom sem működik megfelelően, a hólyag helyzete is megváltozhat. Ez pedig sajnos azzal jár együtt, hogy akaratlanul (akár nevetés, tüsszentés vagy köhögés hatására) kevés mennyiségű vizelet távozik, állandó, sürgető vizelési ingert tapasztal az érintett, vagy éppen úgy érzi, hogy soha nem tudja eléggé kiüríteni a hólyagját.

Az inkontinencia természetesen rendkívül kellemetlen probléma, gyakran hatással van az idősebbek önbizalmára, sőt a hétköznapi feladatokat, elfoglaltságokat is befolyásolhatja.

Érdekli az intimlézer kezelés? Kattintson és jelentkezzen be, itt!

Mi okozza az inkontinenciát?

Az inkontinencia nagyon sokszor a meggyengült kismedencei izmokra, a szüléssel és a hormonális változásokkal összefüggő hüvelytágasságra, a kötőszövetek gyengeségére, sőt akár a kismedencei szervek prolapszusára (pl. a hólyagsérvre) vezethető vissza.

Milyen eljárás javasolt 80 év felettieknek?

Sokféle megoldás áll az érintettek rendelkezésére, ám az idősebb, 80 év feletti korosztálynál gyakran nem javasolt a hagyományos műtét. Az intimlézeres kezeléssel azonban sikeresen lehet kezelni ezt a problémát, még úgy is, hogy az idősebb korosztálynál különösen körültekintőnek kell lenni. A 80 év feletti hölgyeknél az intim terület ugyanis már sokkal érzékenyebb lehet és a hüvely hámszövete is vékonyabb. Ilyenkor speciális, előkészítő (alacsonyabb energiájú) lézerkezelésekre is szükség van, csak ezután kezelhető a tulajdonképpeni probléma, vagyis az inkontinencia.

A teljesen fájdalommentes és kíméletes intim lézer nem jár együtt mellékhatásokkal, nincs bemetszés és varrat, hosszú lábadozási időre sem kell számítani. Az intimlézeres beavatkozás hatására a kötőszövet visszanyeri a rugalmasságát, a hüvelyfal megvastagszik az inkontinencia pedig jelentős mértékben csökken.

Kíváncsi, hogyan zajlik az intimlézer kezelés? Tekintse meg videónkat!

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához