Ezeket látta már?

Szponzorált tartalom

„Már el tudok menni úgy a boltba, hogy kibírom pisilés nélkül” – Erzsike néni története

intimlézer, inkontinencia, vizeletcsepegés

Három intimlézeres kezelésen van túl, és jelentős javulásról számolt be a 77 éves Erzsike néni, akinél egy éve kezdődött a vizeletcsepegéses probléma. Hogy szánta rá magát és milyen volt a kezelés? Most elmeséli nekünk.

Erzsike néni, milyen panaszai voltak?  

Egy éve, 76 évesen kezdődött nálam a vizeletcsepegés. Vizsgálgatták, hogy nem gyulladás vagy valamilyen fertőzés áll-e a háttérben, de nem, sajnos kiderült, hogy nálam is elkezdődött az inkontinencia. Annyira súlyos lett, hogy ötpercenként kellett mennem vécére. A pelenkáról hallani sem akartam, már csak azért sem, mert szeretek jönni-menni, csavarogni, egyedül intézni a dolgaimat.

Hogyan talált rá az intimlézeres kezelésre?

A lányom figyelt fel rá, amikor épp erről a módszerről beszélgettek a tévében. Megkerestük az Intimklinikát, ott nagyon kedvesen fogadtak minket, elmondták, hogy néhány kezeléssel akár teljesen megszüntethető az inkontinencia. 

Milyen volt a kezelés?

Semmi kellemetlent nem éreztem, maximum egy kis bizsergést ott, ahol a lézer dolgozott. Egy-egy kezelés sem tartott sokáig, jó, ha 20 percet bent voltam a doktor úrnál. Persze, az embernek, akárcsak egy nőgyógyásznál, vállalnia kell, hogy „kitárulkozik”, de ez ilyen, ennyi kellemetlenséget el kell viselni, ha az a cél, hogy az ember tudja tartani a vizeletét. Jó érzés volt, hogy már az első kezelés után úgy éreztem, hogy javult a helyzet. Most három kezelésen vagyok túl, egyet kapok még szeptemberben és ezzel be is fejeztük.

A doktorával mennyire elégedett?

Dr. Balogh Illés végezte a kezeléseket, hát az egy aranyos, kedves, közvetlen „nagy gyerek”. Nagyon érti a szakmáját és ami fő, odafigyel a betegeire. Én nagyon meg vagyok vele elégedve, de különben az egész klinika ilyen: tiszta, szép, rendezett, az asszisztensek is kedvesek.

Hasonló problémával küzd? Jelentkezzen be dr. Balogh Illéshez, kérjen tanácsot itt!

Mennyire volt eredményes a terápia, most hogyan érzi magát?

Ha annyit mondok, hogy korábban ötpercenként jött a vizelési inger, most meg Dunakesziről el tudok menni úgy Budapestre a Széll Kálmán térig, hogy nem kell vécére menni, na akkor ez milyen? Ugye, hogy óriási javulás? Az, hogy itthon el tudok menni a boltba, ami nekem oda-vissza egy félórás út és nem kell aggódnom a vizelés miatt, ugye, jó eredmény? Én nagyon elégedett vagyok. Persze, a vízhajtó kávéról, teáról le kellett mondanom, de ez is belefér.

Kell otthon valamilyen tornát végeznie?

Nem, semmit sem kell a kezelés után otthon csinálni.

Mennyibe kerül a kezelés?

Egy kezelés körül-belül 100 ezer forintba kerül, nekem ebből összesen négyre volt szükségem. Ha összeadjuk, akkor valóban nem kevés az összeg, de ha problémája van az embernek, akkor szépen összerakja ezt a pénzt. Azt gondolom, hogy az idős rokon ápolásánál, pelenkázásánál minden megoldás jobb.

Mit tanácsol azoknak, akik még csak most fontolgatják az intimlézeres kezelést?

Hogy tessenek hinni az orvoslásban. És ha érzékelik az inkontinencia tüneteit, ne legyintsenek, hisz én vagyok rá az élő példa, hogy még 70 év felett is lehet rajta segíteni. 

Dr. Balogh Illés, az Istenhegyi Magánklinika nőgyógyász-endokrinológusa az intimlézer működését mutatja be videónkban. Ha megnézi, nem lesz kétsége afelől, hogy miért olyan hatékony ez a lézeres eljárás az inkontinenciára. 

Forrás: EgészségKalauz