Ezeket látta már?

D-vitaminnal az asztma ellen

2018.06.19. Módosítva: 2018.06.19.
asztma_4

Az orvostudomány mindig küzdött az asztma ellen. Jó stratégia erre a D-vitamin szedése?

A kifejlett asztma vitaminnal legyőzhető?

D-vitamin csökkenteni tudja az asztma súlyosságát, ezt mondja ki egy úgy kutatás.A tanulmányban megállapították, hogy azoknál az embereknél, akik D-vitamint szednek a hagyományos gyógyszerek mellé, 50%-kal csökken az esélye, hogy felkeresik a sürgősségi osztályt, vagy asztmás rohamok miatt kórházi felvételt igényelnek.

Sőt, a D-vitaminos étrend-kiegészítők kapcsolatban állnak azzal, hogy a betegek kevésbé vannak rászorulva szteroidos injekciókra és tablettákra.Vezető kutató Prof. Adrian Martineau és csapata nemrégiben jelentették be felfedezésüket a The Lancet Respiratory Medicine-ban.

asztma_3

Gyermekkorban még regenerálódni tud a szervezet, ha időben kikúrálják.

A felnőttkorban is tartó asztmából soha nem lehet teljesen kigyógyulni

Az asztma az egyik legnagyobb egészségügyi teher a világon, ami körülbelül 300 millió gyermeket és felnőttet érint. Csak az Egyesült Államokban 25 millió asztmás él, és ez a szám évente emelkedik.

Bár jelenleg nincs gyógymód az asztmára, vannak olyan gyógyszerek, amelyek segíthetnek a betegeknek az állapot kezelésére és az asztmás rohamok kockázatának csökkentésére.

De ezek a gyógyszerek nem mindig hatékonyak; minden évben az Egyesült Államokban körülbelül 1,8 millióan mennek sürgősségi osztályra az asztmás rohamok miatt.

Ez a betegség 10 halálesetet okoz az országban minden nap.

forrás:www.medicalnewstoday.com

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához