Ezeket látta már?

Németh Lajos is csatlakozott a Szenior-mozgásprogramhoz!

pr_cikk_kep_180817

Szponzorált tartalomMagyarország kedvence időjósa, Németh Lajos már közel áll a 70-hez, mégis kirobbanó formában van. Mi lehet a titka, hogy még mindig ennyire fitt és energiával teli?

Németh Lajosról, az ország kedvenc meteorológusáról sokan tudják, hogy a jó idő a mai napig fontos a számára, hiszen nagyon szeret a szabadban mozogni. Nyugdíjasként ideje is van erre, így hol éppen Nagykovácsiból látjuk biciklin suhanni a főváros felé, hol pedig az unokáival kirándul együtt. De vajon honnan jön ez a rengeteg energia, közel a 70-hez?

A mozgás öröme

"Valamikor a negyvenes éveim elején kezdtem el azt érezni, hogy a gyerekeim egyre gyorsabbak, én pedig egyre lassabb vagyok. Addig nem igazán mozogtam, inkább a tv-nézők lelkes seregét gyarapítottam. A gyerekeim inspiráltak arra, hogy valamit kezdjek magammal. A futás rendszert és vitalitást hozott az életembe olyannyira, hogy 50 évesen már egy maratonnal ünnepeltem a születésnapomat." Németh Lajos ma már egy térdműtét után a futást lecserélte kímélőbb mozgásformákra, így nagyon gyakran kerékpározik, kirándul. "Nagyapaként alkalmazkodnia kell az embernek az unokáihoz, akik igénylik, hogy aktívan foglalkozzunk velük."

Németh Lajos a mozgás örömét hirdeti az idősebb korosztály tagjai között. Németh Lajos a mozgás örömét hirdeti az idősebb korosztály tagjai között. Forrás: EgészségKalauz

ASzenior-mozgásprogram

A neves meteorológusnak szívügye, hogy aktívabb életmódra ösztönözze korosztályát, így Várkonyi András mellett a Szenior-mozgásprogram nagyköveteként is tevékenykedik. "Ahogy lassan elérem a 7-ik X-et, a zászlómra tűztem egy nagyon fontos gondolatot: az idő múlását megállítani nem lehet, de a negatív hatásait csökkenteni igen, mégpedig tudatos mozgással. Ez az én küldetésem, mind a saját életemben, mind pedig a közösség felé, példamutatással. A Szenior-mozgásprogram egy nagyszerű kezdeményezés, hiszen a segítségével vitálisabbak, egészségesebbek lehetünk. Nem volt kérdés, hogy én is csatlakozom."

A Nyugdíjasok Országos Szövetsége (NYOSZ) szervezésében létrejött Szenior-mozgásprogram közösségi eseményeivel, hasznos tippjeivel, inspiráló történeteivel szeretné felhívni a figyelmet az időskori aktív életmód fontosságára. A kezdeményezés célja: bebizonyítani, hogy igenis tehetünk az időskori fájdalmak ellen! Aki részt vesz a programokon, most egy inspiráló kezdeményezéshez is hozzájárulhat, és segíthet összegyűjteni minél több mozgással töltött órát. Aktív mozgással töltött óráinak száma ugyanis hozzáadódik egy országos értékhez, a látványos eredmény pedig másokat is motiválhat. A kezdeményezés eddig több mint 24 000 órát számlál!

Bővebb információ a Szenior-mozgásprogramról:

  • amozgaskonnyedsege
  • facebook/amozgaskonnyedsege/
Forrás: EgészségKalauz