Szponzorált tartalom

Egy régóta bevált szer a hüvelygomba elleni küzdelemben (x)

#hüvelygomba #candida #hüvelyi folyás #Újévi intim
2020.01.16.

Bettina életét sokáig megkeserítette az újra és újra visszaérő hüvelygomba. Végül rátalált arra a szerre, amely segített a fertőzés visszaszorításában.

Nők rémálma, a visszatérő hüvelygomba

– Igazán irigylem azokat a nőket, akik még sosem találkoztak a hüvelygombával. Nekem bezzeg folyton meggyűlik vele a bajom – panaszolja Bettina. – Kevés rémesebb dolgot tudok elképzelni, mint amilyen ez a fertőzés: nem elég, hogy utálatos, túrós, darabos hüvelyfolyással jár, de még elviselhetetlenül viszket is odalent!

Sokan jártunk már így: pont akkor nem rendel az orvos, amikor nagyon kéne!

– Nemrég a lehető legrosszabbkor tört rám a hüvelyi nyavalya, mert a nőgyógyászom éppen akkor utazott el két hétre síelni. Márpedig nekem semmi kedvem nem volt máshoz, pláne egy vadidegen dokihoz elmenni, ezért inkább egyenesen a gyógyszertár felé vettem az irányt, ahol beszereztem magamnak egy hüvelygomba elleni készítményt. Azért esett éppen erre a választásom, mert sokszor láttam a hirdetését a tévében meg az újságokban. Odahaza nyomban el is kezdtem használni, de a reklámban beígért enyhülésre hiába vártam. Egy darabig reménykedtem, hátha pár napos használat után mégis csak hatni fog a szer, de hiába. Továbbra is viszketett és fájt mindenem ott lent, már szinte alig bírtam ülni. Nagy szerencsémre éppen ekkor állított be hozzám régi jó barátnőm, Zsuzsa.

Baráti jó tanács: mindig olvassuk el, mi van a dobozra írva!

– Zsuzsa kisgyerek kora óta cukorbeteg, és miután elsírtam neki a bajomat, elmesélte, hogy a diabétesz miatt ő is sűrűn küszködik a hüvelygombával, amely ennek a betegségnek sajnos gyakori „kísérőtünete” a nőknél. A keserű tapasztalatoknak köszönhetően Zsuzsa igencsak alapos ismerője már a hüvelygomba elleni patikaszereknek. Leszidott, amiért csak úgy, vakon leemeltem a polcról az első szert, aminek a nevét a reklámokból felismertem, ahelyett, hogy előbb alaposabban utánanéztem volna, milyen összetevőket tartalmaz egyáltalán. Velem ellentétben Zsuzsa mindig átolvassa a készítményekhez mellékelt használati útmutatót, mert tudja, hogy a Candida gomba bizonyos alfajai ellenállnak az úgynevezett „azol” hatóanyagoknak. Nem kizárt, hogy emiatt nem használt nekem sem az általam kipróbált szer.

De ne búsuljak, vigasztalt Zsuzsa, mert létezik egy régóta bevált összetevő, a jó öreg bórsav, amely képes gátat vetni ezeknek a makacs gombáknak. Bórsavas hüvelygolyót korábban legfeljebb orvos által felírt receptre lehetett kikevertetni a patikában, viszont ma már recept nélkül is kapható egy készítmény, a Micovag Plus hüvelykúp, amely más összetevőkkel együtt bórsavat is tartalmaz.

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz Forrás: Phytotec Hungária

Zsuzsa bogarat ültetett a fülembe, ezért még aznap beszereztem magamnak a patikából a Micovag Plus hüvelygomba elleni kúpot. Ezúttal vettem a fáradságot és alaposan áttanulmányoztam a készítményhez mellékelt használati útmutatót. Érdeklődéssel olvastam, hogy a Micovag Plus a bórsav mellett tartalmaz még bizabololt, a kamillából nyert illóolajat is, ami hüvelygomba esetén enyhíti a gyulladást, a viszketést és az égő érzést a hüvelyben. Tejsavtartalma pedig jótékonyan hat a hüvelyflórára. De ami a legfontosabb: a Micovag Plus hüvelykúpot használva nem kellett csalódnom, mert hamarosan enyhültek a hüvelygomba okozta tüneteim!

Forrás: EgészségKalauz