Ezeket látta már?

Hirdetés

Minden nő egyedi! Igaz ez a hüvelyflórára is, így tartsuk egészségesen (x)

A hüvelyflóra egészségének megőrzése segíthet a hüvelygomba és bakteriális vaginózis megelőzésében

Tudvalévő, hogy a hüvely nem steril testtáj, hiszen különféle mikroorganizmusok népesítik be, köztük a hüvelyflóra védelmét nyújtó Lactobacilusokkal. Az viszont kevésbé ismert, hogy nemcsak mi, nők vagyunk különbözőek, hanem a hüvelyflóránk is eltérő lehet.

Tünde megijedt a kellemetlen szagtól

Tündének egyik napról a másikra bőséges, szürkés folyása lett, aminek ráadásul kellemetlen, halra emlékeztető szaga volt. A fiatal nőt nyugtalanították a tünetek, a rossz szag miatt pedig szégyellte magát, folyton arra gondolt, vajon azt más is érzi-e a környezetében. Tündének a barátnője magyarázta el, hogy nagy valószínűséggel bakteriális hüvelyfertőzése lett, ami azért alakulhatott ki, mert megváltozott a hüvelyi pH-ja. A hüvely védelmét biztosító Lactobacillusok enyhén savas közegben érzik jól magukat, ott tudnak növekedni, a lúgos környezet nem kedvez nekik. Tünde orvoshoz ment: a nőgyógyász megerősítette, hogy bakteriális vaginózisa van és antibiotikumot írt fel neki. A helyi, kiegészítő kezeléshez Tünde a Vitagyn C tejsavas hüvelykrémet választotta, amely hasznos segítségnek bizonyult az egészséges savas hüvelyi pH helyreállításához.

A nők hüvelyflórája is különbözik

Tünde kezdetben ugyan tanácstalan volt, mert nem tudta azonnal eldönteni, hogy pontosan melyik készítményt válassza a patikában kapható hüvelyi pH-regenerálók közül. De miután alaposan utánaolvasott a kérdésnek, megtudta, hogy nem minden nőnek ugyanolyan a hüvelyflórája, ugyanis Lactobacillusokból is többféle létezik.

Rájött, hogy biztosan nem dönt rosszul, ha a saját flórájától esetleg eltérő típusú Lactobacillust tartalmazó készítmények helyett inkább olyan szert választ, amely idegen mikroorganizmust nem tartalmaz, a védő tejsavbaktériumok „táplálékául” szolgáló prebiotikumot viszont igen. Így esett a választása a Vitagyn C hüvelykrémre.

A prebiotikum a saját, meglévő Lactobacillus-flóránkat támogatja

A patikában vény nélkül kapható Vitagyn C hüvelykrém kettős védelmet biztosít: hasznos összetevőivel – C-vitamin, tejsav és ezüst – gátolja a kórokozók növekedését, míg prebiotikum-tartalma révén elősegíti a hüvelyflóra védő hatású tejsavbaktériumainak újratermelődését, hozzájárulva ezzel a hüvelyben élő mikroorganizmusok egészséges egyensúlyának helyreállításához, illetve fenntartásához. A hüvelykrém a mellé csomagolt applikátorokkal pontosan és higiénikusan adagolható. Várandósság és szoptatás idején is alkalmazható.

kockazatokrol
Forrás: Phytotec Hungária
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához