Ezeket látta már?

Hirdetés

Változókor – változó szépség (x)

A változókorral nem kell búcsút intenünk szépségünknek

„Nem csak a húszéveseké a világ!” „A valódi szépség belülről fakad!” „Egy nő minden korban gyönyörű!” – ezek fontos mondatok, hiszen számos változókorú nőnek adhatnak újult erőt és önbizalmat.

40 fölött sem ér véget az élet!

Még mindig szinte általános a vélekedés, hogy a ruganyos test és a feszes bőr mindennél fontosabb. A fiatalság megőrzéséért, avagy visszaállításának megkísérléséért sokan bármit meg is tesznek. Egy 2015-ös felmérés szerint* csak az amerikaiak mintegy 114 milliárd dollárt költöttek az öregedés fizikai jeleinek elrejtésére irányuló erőfeszítésekre. Pedig az örök ifjúság hajszolása nemcsak a tárcánkat nem kíméli, hanem a lélekre is romboló hatású lehet. A középkorú nők így is hajlamosak túldramatizálni az idő múlását. Pedig nem szabad elhinni, hogy egy bizonyos életkoron túl már ne volna érdemes küzdeni, célokat állítani, vagy éppen társat keresni. Még a menopauzán túl se gondoljunk úgy magunkra, mint akinek már „úgyis mindegy”…!

Az érett nő vonzó

Más kultúrákban – Afrikában, Indiában vagy Japánban – az öregség egyenlő a bölcsességgel, élettapasztalattal. Ezekben az országokban a korosodó nők nagy megbecsülésnek örvendenek családjukban és a társadalomban egyaránt. Ez a fajta hozzáállás sajnos nálunk kevésbé jellemző, pedig az elfogadás a változókorba lépő nők számára talán még a klimax tüneteinek elviselését is megkönnyítené. A negyvenes évek második felében kezdődő változókor több éven át tartó folyamat, melynek során fokozatosan leáll a petefészkek működése, rendszertelenné válik, majd végleg elmarad a menstruáció. Az ezzel járó hormonális változások sok nőnél kellemetlen testi és lelki tüneteket okoznak. Gyakoriak a hőhullámok, a nappali vagy éjszakai izzadás, a fáradékonyság és persze a hangulatingadozás. Kár volna mindezt tetézni az „elveszett ifjúság” fölötti kesergéssel, ami ráadásul teljesen fölösleges: egy érett nő, aki ad magára, továbbra is vonzó jelenség marad. Persze ebben a korban már a huszonévesek divatja helyett érdemesebb letisztultabb, elegánsabb stílusra törekedni, a testmozgás, a sport viszont továbbra is ajánlott mindenkinek. Utóbbi egyébként segíthet a hőhullámok elkerülésében is, ám nem ez az egyetlen hatásos fegyver a klimaxos panaszok ellen.

Természetes segítség klimax idején

A hormonális változások okozta testi és lelki tünetek enyhítésében segítségül hívhatjuk a természet erejét is. A kétféle gyógynövény egyedülálló kombinációját tartalmazó Remifemin Plus tabletta recept nélkül kapható, hormonmentes növényi gyógyszer, amely a változókor legtöbb tünetét képes mérsékelni.

Speciális poloskavész-kivonatot tartalmaz, amelynek hatásosságát számos klinikai vizsgálat igazolja az olyan kellemetlen testi panaszok enyhítésében, mint a változókori hőhullámok vagy a fokozott izzadás. A gyógyszer másik komponense az orbáncfűkivonat, amely feszültségoldó, javítja a hangulatot és az alvásra is jó hatással van. A Remifemin Plus tabletta teljesen hormonmentes készítmény, ezért olyan esetekben is alkalmazható, amikor a hormonkezelés valamilyen okból nem jöhet szóba.

Változókor – változó szépség (x)

Felhasznált források:

How ageism can negatively affect the health of older adults, Association of Health Care Journalists https://healthjournalism.org/blog/2016/06/how-ageism-can-negatively-affect-the-health-of-older-adults/

Forrás: Phytotec Hungária
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához