Ezeket látta már?

Időben gondoskodjunk a szem védelméről!

2018.10.17. Módosítva: 2018.10.17.
szemcsepp_szemapolas

Szponzorált tartalomA szem, a látás gyengülése az öregedéssel járó tényező, amely előbb-utóbb mindenkit érint, kisebb-nagyobb mértékben. Lássuk, mit tehetünk látásunk élességének megőrzése érdekében!

Kérdés:A látás romlása lassú folyamat, így fontos, hogy időben, már 35 éves kortól elkezdjük szemünk egészségének megóvását.

Négy természetes hatóanyag is kell naponta

A szem normál működésének megőrzéséhez négy, a természet által produkált hatóanyag elengedhetetlenül szükséges. Ezek részben a retina alkotóelemeiként (lutein, zeaxantin és DHA) funkcionálnak, másrészt a vérellátását segítik (antocianinok). Ezeket nem tudja szervezetünk előállítani, étrendünkkel vagy étrend-kiegészítőkkel kell bejuttatni. A lutein és a zeaxantin spenótban, káposztafélékben, körömvirágban található, az antocianinok a fekete áfonyában, a DHA omega-3 zsírsav pedig főleg halakban és egy bizonyos algában fordul elő.

A szem öregedése lassítható

A lutein és a vele együtt előforduló zeaxantin a makulában, az éleslátás helyén koncentrálódik. Életkorunk előrehaladtával egyre inkább veszítünk belőlük, amit látásromlásként észlelünk. Klinikai kutatások szerint napi 10mg lutein és a szem vitaminjainak fogyasztása kedvező a szem öregedésének lassítására.

Időben gondoskodjunk a szem védelméről!

None

Ha sokat erőltetjük a szemünket, egyre homályosabban fogunk látni.

Kulcsfontosságú hajszálerek

Az éles látás védelmében a fekete áfonya antocianinjai jelentős segítséget nyújthatnak a szemerek egészségének. Erősítik a szemet tápláló hajszálereket, óvják épségüket, tisztaságukat, fokozzák a szem vérkeringését, energia-ellátottságát.

A retina és a fotoreceptorok építőeleme a DHA

Véget ért az a széles körű japán klinikai vizsgálat, amely szerint a DHA, egy specifikus omega-3 zsírsav rendszeres fogyasztása csökkentette a korral járó makula-elváltozások előfordulását. A retina DHA komponense a látás minőségében fontos szereplő.

A Bilutin-Omega étrend-kiegészítő készítményt úgy fejlesztették ki, hogy abban megtalálhatóak legyenek azok a természetes hatóanyagok, amelyek együttes erővel hozzájárulnak a szem egészségének megőrzéséhez.

Ezeknek a hatóanyagoknak a kombinációja lassítja a makula öregedését, a szem fáradását.

Szemed egészségének megőrzéséért válaszd a Bilutin-Omega kapszulát!

Időben gondoskodjunk a szem védelméről!

None

Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő szedése nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához