Szemszárazság negyven éves kor felett

#szemszárazság #szemcseppek #könnycsatorna #számítógép
2018.10.22. Módosítva: 2018.10.22.

Szponzorált tartalomA szemszárazság egyre elterjedtebb a teljes lakosság körében, aminek leginkább az az oka, hogy napjaink nagy részét monitor előtt töltjük. Ennek is köszönhető, hogy ezzel a száraz szem szindróma az egyik leggyakoribb szembetegséggé vált, amely számos kellemetlen tünetet eredményez, mint például az égő, viszkető érzés a szemben, a fényérzékenység vagy az elnehezedő szemhéjak.

Kérdés:A probléma azonban negyven éves kor felett egyre gyakoribbá válik, mivel ebben az életkorban kezdenek a könnymirigyek fokozatosan elsorvadni, ami miatt csökken a könny termelődése, illetve megváltozik a könnyfilm összetétele is. Mindez hozzájárul ahhoz, hogy a könny nem tudja tökéletesen ellátni funkcióit, aminek az eredményeként kialakul a szemszárazság. Mindez azonban egy hosszú folyamat, amelyet számos tényező befolyásolhat.

A szemszárazság okai

Amellett, hogy életmódunkkal és a rengeteg számítógép-használattal is ronthatjuk szemünk egészségét, vannak olyan genetikai tényezők, amelyek szintén szemszárazsághoz vezethetnek. Ilyen például a nők esetében a menopauza, amelynek során olyan hormonális változások történnek a szervezetben, amelyek elősegíthetik a szemszárazságot. A szervezetben kimutatható alacsonyabb androgénszint a könnyfilm összetételére is hatással van, és komoly problémákat okozhat. Ha ugyanis a könny kevesebb androgénhormont tartalmaz, akkor ezzel egyidejűleg a szemgyulladásokkal szembeni védekezőképessége is csökken.

None

A sok számítógépezés, monitorhasználat is előídézheti a száraz szem szindrómát.

Abban az esetben, ha idősebb korban, vagy akár a változókor hatására alakul ki betegség, akkor tartósan fennálló szemszárazságról beszélhetünk. Ilyenkor még fontosabb, hogy megfelelő kezelést válasszuk. AzArtelac szemcseppek több típusú szemszárazságra is megoldást nyújthatnak. Kifejezetten a tartósan fennálló panaszokra fejlesztették ki az Artelac® Rebalance terméket, amely a szem felszínén maradva tartós nedvesítést biztosít a száraz szem minden tünetére a természetes könnyfilm esszenciális összetevőinek pótlásával. Ideális választás minden olyan ember számára, akinél a szemszárazság tünetei már hosszabb ideje fennállnak.

A szemszárazság okairól bővebben itt tájékozódhat!

Ha szeretné tudni, milyen szemcsepp lenne a legmegfelelőbb az Ön problémájára, kattintson tovább!

Mielőtt döntenénk valamelyik szemcsepp mellett, konzultáljunk orvosunkkal, aki segít a pontos diagnózis meghatározásában. A következő lépés pedig az, hogy a gyógyszertárakban kapható szemcseppek közül kiválasszuk az ideálisat. A www.artelac.hu oldalon található teszt segítségével gyorsan kideríthető, hogy melyik az az Artelac szemcsepp, amely a legmegfelelőbb választás a saját száraz szem problémánk enyhítésére.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Az Artelac szemcseppek gyógyászati segédeszköznek minősülő orvostechnikai eszközök. További információ: Valeant Pharma Magyarország Kft. 1025 Budapest, Csatárka út 82-84 Tel: 1-345-5900

Marketing kód: ART-KN-HU-1810-02,Lezárás dátuma: 2018.10.15.

Forrás: EgészségKalauz