Felnőtt tartalom

Elmúlt már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található! Igen Nem

Ezeket látta már?

Mekkora az átlagos hancúrléc? Új kutatás állapította meg

hínvessző, péniszméret, partnerkapcsolat, férfiasság

Közel sem akkora, mint azt sokan gondolják!

Egy új, 2022-es kutatás megállapította, hogy az erektált pénisz átlagos hossza 12.9 és 14 centiméter között van. Az elfogultság figyelembevételével a kutatók úgy vélik, hogy az átlag közelebb esik ennek a tartománynak az alsó határához. Régebbi kutatások egy petyhüdt pénisz átlagos hosszát 9 centiméterben állapították meg - írja az msm.com.

Néhány érdekes számadat

A pénisz szabályos mérése a tetejétől a hegyéig történik: a pénisz teteje az, ahol találkozik a szeméremcsonttal, a hegye pedig a makk legvége.

  • A pénisszel rendelkező emberek körülbelül 85 százaléka túlbecsüli az átlagos péniszméretet.
  • Sok férfinek az a meggyőződése, hogy az átlagos péniszméret meghaladja a 15 centimétert – ezt a kutatók részben a saját bevallásos méréseken alapuló tanulmányoknak tulajdonítják.
  • Különböző jelentések alapján a pénisszel rendelkező emberek 45 százaléka szeretné, ha nagyobb pénisze lenne, beleértve azokat is, akiknek átlagos méretű.
  • A péniszek körülbelül 95 százaléka az átlagos tartományba esik.

Mekkora az ideális?

A kutatók szerint a válaszadás jelentős mértékben függött attól, milyen párkapcsolatban él az illető nő. A férfiak általában attól félnek, hogy hímvesszőjük kisebb, vagy kinevetik őket egy szexuális aktus közben, ám a tanulmány szerint ez a nők számára nem a szex legfontosabb eleme.

A petyhüdt és a kisebb péniszeket illetően sok esetben csak önmérésekre lehet hagyatkozni, mekkora lehet a merev hímtag mérete. Kevés klinikai vizsgálat folyt ebben a témakörben. Ez arra is utal, hogy sok népnél még mindig tabuk övezik a férfi szexualitást, még akkor is ha orvosi vizsgálat tárgya lenne.

Műpéniszt vetettek be a kutatók

A PlOS One-ban megjelent tanulmányban beszámoltak szerint a kutatók modellek segítségével próbálták meg felkutatni, milyen lenne a nők számára ideálisnak tekinthető (merev) péniszméret és alak. 33-féle műanyag modellt készítettek erre a célra, különböző hosszok és átmérők/körfogat alkalmazása révén. A modelleket 75 nőnek mutatták meg, azzal a kéréssel, hogy válasszák ki számukra, melyik lenne az optimális méret 1. hosszú távú partner, 2. egyéjszakás kaland esetére.

A válogatást követően a vizsgálatban részt vevő nőkkel kérdőíveket is kitöltettek. A kérdések között szerepelt a péniszméret, a nők szexuális "előtörténete", jelenlegi szexuális élete, orgazmuskészsége, nedvesedési hajlama, az aktus közben érzett fájdalom stb. Ezután egy tíz perces számítógépes tesztet végeztek, felidézték a korábban optimálisnak tartott hímvessző adatait.

Az eredmények szerint a nők leginkább a pénisz körfogatra emlékeztek, csak az érdekesség kedvéért néhány adat: hosszú távú kapcsolat esetén a hosszot illetően az ideális méret 16 cm, a körfogat 12,2 cm. Egy éjszakás kalandnál kicsivel több: 16,3 cm és 12,7 cm.

Mégis a méret a lényeg?

"Azt láttuk, hogy mindkét esetben az átlagosnál valamivel nagyobb hímvesszőt preferáltak a válaszadó nők. Akár hosszú távú, akár egyszeri partner esetében. Talán a különbség – és számunkra újdonság – abból fakad, hogy a rövid távú kapcsolatok esetén jobban kedvelik a kissé nagyobb méretet, feltehetően az újdonság varázsa, és a szexuális kielégülés fokozottabb igénye miatt. Hosszú távú partnerkapcsolatban azonban a kisebb méret is megfelel, a nő számára ez komfortosabb, és itt számukra kevésbe fontos a férfiasság nagysága."

Megnövelhető valahogy?

Érdemes először egy egészségügyi szakemberrel beszélni. Azt nem árt tudni, hogy a legtöbb, erdménnyel kecsegtető, és könnyen fellelhető lehetőség, reklámjánlat tudományosan nem bizonyított, viszont magában hordozza a súlyos szövődmények kockázatát.

Forrás: egeszsegkalauz.hu
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához