Ezeket látta már?

Ezek a szívelégtelenség korai tünetei, a szívgyógyászok szerint az álmatlanság az egyik

szívelégtelenség, szívbetegség, álmatlanság, alvászavar

A szívelégtelenségnek számos korai tünete lehet. Vegye őket nagyon komolyan!

Szívelégtelenség akkor következik be, amikor a szív nem tud elegendő vért és oxigént pumpálni a többi szervhez. Ez pedig halálos kimenetelű is lehet. A szívelégtelenség általában nem gyógyítható, de a korai felismerés, terápia segíthet abban, hogy az emberek tovább éljenek, és jobb legyen az életminőségük - állítja a CDC. A szervezet szerint körülbelül 6,2 millió amerikai felnőtt szenved szívelégtelenségben.

A dohányzás, a túlzott mennyiségű alkoholfogyasztás, a kevés mozgás és a rossz - túl sok sót, zsírt tartalmazó - étrend mind növeli a szívelégtelenség kockázatát. Egy korábbi szívinfarktus, magas vérnyomás, az elhízás és a cukorbetegség szintén növeli a szívelégtelenség esélyét.

A szívelégtelenség leggyakoribb tünetei

Az Amerikai Szívgyógyász Szövetség jelentése szerint a légszomj a szívelégtelenség "jellegzetes" tünete, de más, légzési problémákat okozó egészségügyi állapotok, például krónikus obstruktív tüdőbetegség, is együtt járhatnak a szívelégtelenséggel.

A CDC szerint a szívelégtelenség egyéb, gyakori tünetei közé tartozik:

  • az általános fáradtságérzet
  • a duzzadt lábak, lábszárak, bokák.

A szívelégtelenség korai tünetei

A szívelégtelenség korai tünetei közé tartozik:

  • a hányinger, hányás
  • étvágytalanság
  • az álmatlanság
  • a depresszió, szorongás.

A szívelégtelenségben szenvedő felnőttek 25-30%-a számolt be hangulatzavarokról - főként depresszióról és szorongásról -, valamint álmatlanságról. A szívelégtelenség számos okból okoz álmatlanságot. Először is, a szívelégtelenségben szenvedők fekve gyakran nehezen kapnak levegőt. Másrészt, később a szívelégtelenségre ható gyógyszerek mellékhatása miatt az emberek többet járnak WC-re éjszaka.

Szívelégtelenség: máshogy jelentkezhet a nőknél, és a férfiaknál

A jelentés szerint a szívelégtelenségben szenvedő nők a férfiaknál gyakrabban számoltak be hányingerről, szívdobogásról, gyomorrontásról, izzadásról, duzzanatról, fájdalomról, depresszióról, szorongásról és alacsonyabb életminőségről.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben is!

Forrás: insider
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához