Ezeket látta már?

Hogyan szabadulhatunk meg a seprűvénáktól?

2013.07.17. Módosítva: 2015.11.04.

Minimális fájdalommal is megszabadulhat a seprűvénáktól és a rosacea-tól. A szépségért folytatott küzdelemben sokáig vesztésre álltunk a seprűvénák, és a rosacea (az arc rendellenes pirosságával járó érdegeneráció) ellen. Nem régóta azonban a kezünkben van egy olyan fegyver, a radiofrekvenciás kezelés, amit sokan nem ismernek, pedig nem csak hatásos az említett problémákkal szemben, hanem ráadásul mindezt szinte fájdalommentesen teszi. Hogy mégis mi a működési elve, hol használható, és hogy mire kell felkészülnünk, azt dr. Sepa Györgytől, a Trombózisközpont érsebész főorvosától tudtuk meg.

Hogyan működik a radiofrekvenciás kezelés?

Hogyan szabadulhatunk meg a seprűvénáktól?

"A pókhálóvénák, seprűvénák, teleangiectasiák, illetve a rosacea kezelése a radiofrekvenciás (RF) eljárás esetében az úgynevezett termokoaguláció elvén alapul: ekkor egy nagyfrekvenciás rezgéseket kibocsátó vékony tű segítségével nagyfokú hőhatást lehet elérni, ami roncsolja a kapilláris erek falát és azok tartalmát, így a kezelt érfal összezáródik, és a benne lévő vér hirtelen megalvad, sejtjei szétesnek.

A termokoaguláció pontosan ellenőrzött és irányított energiát használ, amely csak a célszövetre van hatással, és megvédi az azt körülvevő szöveteket. A beavatkozás után így nem tapasztalható égés, bőrelhalás vagy pigmentáció. Az eredmény már 24-48 óra múlva jól látható. A készülék kifejlesztése során végzett klinikai vizsgálat 90% feletti hatékonyságot igazolt, mely kiemelkedően magas a kis átmérőjű erek kezelésében."

Fájdalmas a kezelés, illetve használható a lábon kívül máshol is?

"Az eljárás minimális fájdalommal jár, érzéstelenítést nem igényel és bármely testrészen elvégezhető, beleértve az arcot, a térd és boka környékét. Így a radiofrekvenciás (RF) kezelés kiemelkedően hatásos az arcon található érelváltozások (pl.rosacea) kezelésére. Bármely bőrtípushoz használható, az erek alakja és színe is lényegtelen. A készülékkel lehetőség van a 0,3 mm-nél kisebb átmérőjű erek kezelésére is. Az eljárás során komolyabb szövődmény, mellékhatás nincs, és egy alakom során akár 40-50 cm-es érszakasz is kezelhető.

Amit tapasztalni lehet, az csupán néhány napig tartó bőrvörösség, piros foltok, illetve érzékeny bőr esetén néhány órára kis hólyagok jelenhetnek meg, de ezek kezelés nélkül is nyomtalanul elmúlnak. Ezen kívül az adott területen mikro-hegek képződhetnek (kis horzsolásszerű pontok formájában), bár ezek is fokozatosan elhalványodnak, majd 4-12 hét alatt nyomtalanul eltűnnek. Maradandó heg, pigmentáció egy esetben sem alakul ki." – mondja dr. Sepa György, a Trombózisközpont érsebész főorvosa.

Forrás: Trombózisközpont

Forrás: Sajtóközlemény